KLIP III, de (g)route van Hak


Uitslag

Tour
1.Hanja Jonker - Paul HooiveldMG MGA (1960)0 pt.
2.Willem van de Ridder - Arjan van de Haar BMW 2002 (1968)0 pt.
3.Thijs Bender - Chantal DiedrichMG MGB GT (1973)0 pt.
Sport
1.Maurice Lokkerbol - Pieter DekkerMG MGB GT (1969)0 pt.
2.Joost en Heleen van de KlashorstSaab 99 EMS (1973)0 pt.
3.Leendert de Haan - Inez van de PollFiat 124 Abarth Rally (1968)0 pt.

Programma: KLIP III, de (g)route van Hak

Uitzetters: Fred en Yvon Hak.

Vanaf partycentrum Schimmel loopt de route naar het zuiden, via de gemeenten Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug en Bunnik.

De gebruikte kaartleessysteme zullen zijn:

  • Pijlen en punten kortste route;
  • Tourklasse: Ingetekende lijn, Sportklasse: blinde lijn;
  • Ingetekende lijn met barricades.

 

http://www.schimmel.nu/beheer/UserFiles/image/Afbeelding%20007.jpg

Voorlopig programma zaterdag 29 september 2012:

  • 10.15 uur:              opening documentencontrole en koffie of thee voor de deelnemers.
  • 10.30 – 11.30 uur:  minikaartleescursus door Maarten Peters voor de absolute beginners
  • 11.30 uur:              welkomstwoord door de voorzitter en briefing door de uitzetters.
  • 11.45 uur:              gezamenlijk lunchbuffet.
  • 12.31 uur:              start eerste equipe Sportklasse.
  • ± 15.30 uur:           geplande finish eerste equipe.
  • 17.00 uur:              uitleg van KLIP III en aansluitend prijsuitreiking.

U kunt inschrijven in twee klassen:

De Tourklasse is afgestemd op equipes met weinig of geen rallyervaring.
De Sportklasse is afgestemd op de meer ervaren rijders en navigatoren die al eens aan de grotere rally’s hebben deelgenomen of die vorig jaar de KLIP’s in de Tourklasse hebben gereden en nu meer uitdaging zoeken.

Hier zullen de uitzetters, wanneer alle deelnemers weer terug zijn, een uitleg geven hoe u had moeten rijden om alles goed te doen.

De inschrijving is geopend. Wacht niet te lang met inschrijven, want we kunnen maximaal 70 equipes aan de start toelaten en dit aantal is meestal snel bereikt.

Om deel te nemen verzoeken we u het inschrijfformulier op de website helemaal in te vullen en het inschrijfgeld over te maken op rek. nr. 52 96 97 505 van de DHRC. Zodra uw betaling binnen is wordt uw inschrijving definitief en komt u op de deelnemerslijst.

Indien wij nog geen geldige assurantieverklaring van uw auto in ons bezit hebben, verzoeken wij u tevens een scan of digitale foto van de assurantieverklaring op te sturen naar contact@dhrc.nl. Zonder assurantieverklaring kunt u niet starten.

We zien u graag aan de start in Woudenberg!

Kosten:

Het inschrijfgeld voor de KLIP’s is gedurende het gehele jaar hetzelfde. In 2012 bedraagt dat € 65,00, als tenminste één van de twee leden van de equipe DHRC-lid is. Voor niet-leden bedraagt het inschrijfgeld € 75,00.

DE WEISTAAR
Kaasmuseum en Partyboerderij
Rottegatsteeg 6
3953 MN Maarsbergen
Tel.: 033 – 286 1943
Fax. 033 – 286 5587

Verslag: KLIP III de (g)route van HAK

Heel knap hoe Fred Hak een rit vlak onder Utrecht heeft kunnen uitzetten. Jacques Limpens, onze ritmeester, vond de rit in eerste instantie voor de sportklasse te makkelijk. Maar bij het narijden, linksaf zei Jacques,  klonk de sonore stem van Fred vanaf de achterbank, “ik zou hier maar rechtsaf gaan”.  Ook de deelnemers hadden het moeilijk om, bij twee driehoeken, de goede weg te vinden. Als je thuis zit is het makkelijk, om zo lang mogelijk de ingetekende lijn te volgen, dus om de driehoek heenrijden. Daarna kwam je tijdens de omweg hier weer terug. Nu is het de kortste route rijden, voor de driehoek langs. Simpel toch, maar Fred had gebruik gemaakt van twee driehoekjes met twee barricades. En de tweede driehoek lag in de omrijroute van de eerste en hier verloopt alles net andersom dan bij de eerste driehoek. Even logisch nadenken zeggen ze dan, in een hobbelend rallyauto! Dat ging dus bij veel equipes niet goed daarbij had Fred twee keer de letter D naast elkaar gezet. Waarom, Fred had deze driehoekjes zowel op de heen- als de terugweg ingezet, dan zagen ze deze letter D tenminste van beide kanten. De deelnemers zagen beide D’s heel goed, de rekenkamer kwam om in de D’s dus veel fouten, maar Jacques en Fred grepen in en deze letters werden geneutraliseerd. Ik reed de rit met mijn neef, zijn laatste rally was in de jaren ’80. Ik moest hem drie keer weer op de route zetten, ja het leek simpel maar Fred is een sluwe vos. Een van onze stopborden werd nog in het water geblazen, maar met wat hengelwerk kon deze gered worden. En verder mijn complimenten aan de deelnemers, niemand kreeg strafpunten voor te hard rijden! De winnaars in de Sportklasse Maurice Lokkerbol en Pieter Dekker en in de Tourklasse Hanja Jonker en Paul Hooiveld. Proficiat!