Voorbereidingen Rally Happening 15 december 2012 in volle gang

📁 DHRC 🕔08.augustus 2012
Voorbereidingen Rally Happening 15 december 2012 in volle gang

Hoewel het nog ver weg lijkt is het DHRC-bestuur al volop bezig met de voorbereidingen van de Rallyhappening. Dat moet ook wel, want de vergunningen moeten minimaal 3 maanden vooraf aangevraagd worden en dus moet dan in ieder geval de route vastliggen. De onderlinge verdeling is gemaakt: Jacques Limpens en Boudewijn Boeken zetten de zaterdagetappe uit en Aad Lourens, ondersteund door zijn vaste navigator Pieter den Boef en Jan van Doorn zetten de etappe op zondag uit. Joan van de Lustgraaf en Rob Heuft controleren de rally, wellicht nog ondersteund door een crack uit de DHRC-leden. De start- en finishlocatie zijn ook al bekend. Dat wordt, net zoals in 2009, hotel de Roskam in Rheden. Vandaar gaat het zuidoostelijke richting naar Dinxperlo, waar de eerste tijdcontrole is gepland en waar u de grens over gaat. Door dorpen en steden komt u vrijwel niet, maar om u een idee te geven van de route: vervolgens gaat het via Bocholt, Rhede, Borken en Reken naar de Gaststätte “Am Kamin”, waar de lunch voor u klaar staat. Na de lunch gaat het via Dülmen, Lüdingshausen, Werne, Hamm en Soest naar het Dorint hotel in Arnsberg,

waar we u in de vroege avond hopen te mogen verwelkomen voor het happeninggedeelte van de Rallyhappening. U heeft dan als Sportklasser 375 kilometer onder de wielen, de Tourklassers doen het met wat minder. Dat betekent dat u niet extreem vroeg hoeft te starten en ook niet al te laat in Arnsberg aankomt. Wij zullen overigens nog wel proberen met de Roskam tot een overeenkomst te komen, zodat u daar tegen een gereduceerd tarief van vrijdag op zaterdag kunt overnachten. Zondagochtend laat Aad u eerst door het Sauerland ten zuiden en oosten van Arnsberg rijden. Dit wordt qua landschap en leuke weggetjes het hoogtepunt van de rally. Om het niet al te laat te maken rijdt u vervolgens 50 kilometer over de Autobahn dwars door het Ruhrgebied, om er bij Gladbeck weer af gaan. Van daar rijdt u de laatste trajecten terug naar Rheden, waar een wat verlate lunch op u wacht. Intussen rekenen wij de laatste controlekaarten uit, zodat we in de middag de uitslag bekend kunnen maken en de prijsuitreiking houden.

Wij willen er een echte rijrally van maken. Geen moeilijke constructies, geen ingewikkelde systemen, geen eindeloos gemanipuleer met de kaart, al kunnen we niet beloven dat we voor de Sportklassers niet een enkel weggetje weglakken. Maar er zijn geen wegen verlegd en er zijn geen fietsjes ingekopieerd. Er zijn vooralsnog geen testjes of regelmatigheidsetappes voorzien. We willen u lekker laten doorrijden, zonder dat u hoeft te racen. Prioriteit is geweest om zo veel mogelijk door onbebouwde gebieden te rijden. Boudewijn en ik hebben afgelopen periode voor de eerste keer de route verkend en wij zijn beiden erg enthousiast over de wegen die u straks gaat rijden. Weinig verkeer, leuke weggetjes en een prachtig landschap. We hopen u hiermee ook enthousiast gemaakt te hebben en hopen dat u in grote getale zult gaan inschrijven. Het inschrijfgeld is nog niet definitief vastgesteld, maar zal uiterst aantrekkelijk zijn, zeker voor een tweedaagse rally. We willen er ook weer een echte happening van maken en de feestavond op zaterdagavond ook openstellen voor degenen die de rally niet willen meerijden. U kunt dan daarna lekker in het Dorint blijven slapen en de volgende ochtend op uw gemak weer terugrijden naar huis. Zodra er weer meer nieuws is laten we u dit via de DHRC-site weten.

Jacques Limpens, ritmeester.