Voer voor discussie: wat vindt u van kaartmanipulaties?

0 reacties 📁 Rallynieuws 🕔17.april 2017
Voer voor discussie: wat vindt u van kaartmanipulaties?

Ad van Beurden is regelmatig deelnemer aan klassieke rally’en hij is het gemanipuleer met kaarten – en nog wat andere dingen – helemaal zat. Zie zijn hieronder opgenomen open brief. 

“Als fervent deelnemer aan klassieke rally’s vraag ik me steeds meer af waar de sport naar toe gaat. Je kunt bijna geen kaart opslaan waar de uitzetter niet driftig in heeft ‘gephotoshopt”. Verlegde wegen, hele meren worden verlegd, dorpen verdwijnen en verrijzen, kortom je herkent je eigen landje niet meer. En dan spreek ik nog helemaal niet over het driftig uitzaaien van fietsjes, voetbruggen en dwarsgeplaatste viaducttekens. En dan nog meer ongein. Een regularity à la, maar een regularity met een stempelcontrole er in of een herconstructie is ‘not done’.

Zijn de dames en heren uitzetters dan bang dat er geen klassement komt of omdat er sterren zijn die zo’n rally foutloos rijden? Is dat een blamage voor de uitzetter? Nee, helemaal niet. Alleen was de deelnemer in dat geval net zo slim of zelfs slimmer dan de uitzetter. Moet je daarom teruggrijpen op alle (on)geoorloofde middelen van kaartvervalsing? Nee, ook niet nodig.

Ik begeef me vanaf hier nu echter wel op het gladde ijs van ‘vroeger’.

Toen reed je een Brabant Grensrit of een Pijlenrit en kwam je aan de finish met een emmer strafpunten. En jij niet alleen. (Bijna) niemand presteerde het om zo’n rit foutloos te rijden. Waren de deelnemers toen dommer? Of de uitzetters slimmer? De waarheid zal in het midden liggen.

‘Good old’ Hans Brinkman, toch niet zomaar iemand in de rallysport, heeft de huidige klassieke rallysport vaak omschreven als ‘geneuzel’. Ik kan dat helemaal onderschrijven en…naar mijn gevoel wordt het alleen maar erger. Het roer moet echt om willen we niet verzanden in rally’s waar je over wegen rijdt die er niet zijn en ‘aangelegd’ in virtuele landschappen.

Wie o wie neemt de handschoen op en durft een rally uit te zetten zonder enige kaartmanipulatie, zonder regularity’s met stempelaars en meer van die hersenspinsels.

Zo iemand verdient een standbeeld, alle hulde en een lintje.”

Tot zover Ad van Beurden. Het bestuur van de DHRC is benieuwd naar uw visie. Houdt u van kaartmanipulaties of juist niet? Ziet u de fietspaden en voetbruggen op uw route? Wilt u stempelaars tijdens een regularity? U bent van harte uitgenodigd te reageren op dit bericht, via deze website of via onze facebookpagina (www.facebook.com/DutchHistoricRallyClub)!

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Geen reacties

Nog geen reacties!

Er zijn op dit moment nog geen reacties op dit bericht. Bent u de eerste?

Reageer op dit bericht

<

*