Verslag KLIP III: Een kleintje ROZ

📁 DHRC 🕔07.september 2014
Verslag KLIP III: Een kleintje ROZ

Jaap Daamen en Peter van der Lans hebben in de voorbereiding van KLIP III hun uiterste best gedaan om er een echt “Kleintje ROZ smaakt naar meer” van te maken. De ROZ die dit jaar ging over mooie wegen en paden wat noordelijker in het land, heeft een afstammeling gekregen met de prachtige KLIP III.

De start- en finishlocatie was werkelijk uniek. Een voormalig ziekenhuis, tegenwoordig Hotel Ehzerwold in Almen gaf een prachtig decor voor de start- en finishlocatie.

Omdat onze eigen Fiat 500 nog wat motorproblemen had voorafgaand aan deze KLIP, mochten we van mijn rallymaat Toni Bienemann een prachtige donkerblauwe Bentley TI lenen. De crew van Hooper International BV had hem prima klaargemaakt voor deze prachtige rit.

Via pijlen kortste route ging het richting Barchem, Borculo, langs Ruurlo richting Vorden. Onder Vorden vond een Special plaats van 20 minuten; het was vooral goed opletten dat je een éénmaal gereden weg niet in tegengestelde richting reed, want anders miste je al snel een controle. Richting de finish van de Special was er nog een onverwachte stempel. Achteraf bleek dat niet de bedoeling te zijn geweest van de uitzetters, maar het gaf wel een extra dimensie aan de Special om nog 150 meter voor de finish gauw een stempel te kunnen  halen.

Vervolgens gingen we verder met grensbenadering. Dat bleek toch een stuk moeilijker en met twee fopletters was het toch nog oppassen. Een zeer moeilijk leesbare wegafsluiting gaf uiteindelijk de doorslag om de door de uitzetters geplaatste fopletter “onschadelijk” te maken.

Tot het laatst was het trouwens goed kaartlezen, want er waren maar liefst drie controles in de laatste paar honderd meters en die waren niet allemaal even eenvoudig, bleek nadat iedereen binnen was.

Als je dan tot winnaar in Tourklasse wordt gehuldigd met 0 strafpunten, ben je uiteraard een gelukkig mens en niet alleen vanwege de eerste prijs, maar ook omdat je hebt mogen genieten van een prachtig stukje Nederland.

We willen de organisatie, uitzetters, marshalls en alle deelnemende equipes bedanken voor de gezellige dag.

Karin Willems (driver) en Edwin Roos (navigator)

(Peter van der Lans heeft een aantal foto’s gemaakt van het evenement. Deze zijn te vinden op de pagina van KLIP III. Wanneer iemand geïnteresseerd is in één of meer foto’s, neem dan even contact op met Jacques Limpens. Hij zorgt er dan voor dat u de foto(‘s) in originele volle resolutie krijgt.)

Deel dit artikel