Verslag 4e Haagse Kidsrally

📁 Rallynieuws 🕔05.november 2013
Verslag 4e Haagse Kidsrally

De jeugd heeft de toekomst! Dat is het motto van de Haagse Kidsrally, die dit jaar voor de vierde keer verreden werd. Doelstelling: de jeugd enthousiast maken voor de rallysport. Hieronder het verslag van een van de deelnemers.

Zondag 8 september jl. vond alweer de vierde editie van de Haagsche Kidsrally plaats, een samenwerking van Rally’s Carine Dubois (R.C.D.) en Chrome (Eric van der Maarel). Vader Victor reed met navigator dochter Elaudine Vrijlandt (11 jaar) mee in een fijne rallyprepared Alfa Romeo Giullia super 1.6 Lusso uit de jaren ’70. Deze auto werd via Chrome uit Den Haag ingezet. Na een drankje en briefing op de verzamellocatie in Den Haag gingen vader en dochter in de juniorklasse van start in een totaalveld van ongeveer 30 equipes. 

De route voerde hen over allerlei wegen in het Westland en Midden-Delfland. Elaudine beleefde er zichtbaar plezier aan om haar vader de juiste richting op te navigeren. Intussen lette ze ook goed op om geen foto’s, vragen, bordjes of stempelposten te missen. Na een prima verzorgde lunch in een boerderij restaurant in de groene oase van Maasland moest vader Victor nog een goede tijd neerzetten in de ludieke klassementsproef: trapskelter rijden op een afgezet parcours, waarbij dochterlief wederom als navigator fungeerde.

Later in de middag werd er gefinisht in Den Haag en was het tijd om te genieten van een lekker drankje en hapje. De inspanningen van Elaudine van “Equipe Pays Libre” werden uiteindelijk beloond met een felbegeerde beker voor de derde prijs.