PreTulip | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

PreTulip

📁 Rallynieuws 🕔04.maart 2012
PreTulip

PreTulip

Een dagje op stap met de uitzetter van de Tulpenrallye 2012 Joep Wanders. Joep had in de Eiffel een ritje op 1:100.000 kaart uitgezet met de systemen van de Tulpenrallye van ruim 200 km lang. Bij pijl 1 was het al direct raak, even rechts een bochtje via het parkeerterrein. Joep zei later ga nu niet in de Tulp elk parkeerterrein oprijden, maar ja, hoe zie je zo snel of de kaart aanleiding voor een extra bochtje geeft? Vaak is het eenvoudiger om ze direct op te rijden, dan terugrijden en alsnog gaan kijken. Dan had pijl 1 nog een haakje aan zijn punt dus goed opletten, even naar rechts. En zo gaat het maar door bochtjes tellen, draait deze zijweg zuidwaarts?  En dan komt er een “oud “ stukje reglement van de Tulp naar voren. Het staat er al jaren in, punten en pijlen mogen pas aangedaan worden als ze aan de beurt zijn. Ze blokkeren dus de route als ze nog niet aan de beurt zijn, ook voor zijwaarts op en af rijden! In Frankrijk waarschijnlijk geen enkel punt, de trajecten zijn daar lang en de punten en pijlen  liggen ver uit elkaar, maar in de lage landen kan het makkelijker.  En de pijlpunt hoeft niet aan het einde van het lijnstuk te staan. U kunt dus nog een haakje verwachten.  In de regularity ging het al snel mis. Er werden kerstbomen opgeladen en de weg was afgesloten. Joep plaatste een pijl naar beneden, ten teken dat de weg was afgesloten. Maar in de Tulp betekent deze pijl slechts een verandering van wegdek of kuil maar je kan wel doorrijden. Leg het reglement onder je hoofdkussen en leer het uit je hoofd want het scheelt je zo weer een plaats in de klassering. ’s Avonds bespraken we nog even het gebruik van Tom Tom en andere elektronische navigatie hulpmiddelen. Een probleem wat niet eenvoudig op te lossen, iedere slimme telefoon vertelt je waar je zit. Alleen wat al deze apparaten niet kunnen is de juiste route uitzetten. Ik denk daar krijgen we wat meer mee te maken!

Niet nieuw maar mij nog onbekend,  zijn de kleine verkeersborden met Tulpen sticker. Deze borden hebben dezelfde betekenis als een officieel verkeersbord.

Ik wens u veel succes. Joep organiseert nog twee middagritten die starten vanuit Scherpenzeel op 24 en 25 maart, zie www.abc-rally.nl .