Ook Tourklasse Rallyhappening gecontroleerd

📁 DHRC 🕔17.oktober 2013
Ook Tourklasse Rallyhappening gecontroleerd

Vrijdagochtend. Zwaar bewolkt, regenachtig en slechts een graad of zeven. Het zou zo maar 14 december kunnen zijn. Niets is minder waar. Het is 11 oktober, maar toch is het een beetje 14 december.

Vandaag controleren we de Rallyhappening die 14 december verreden gaat worden. De weersomstandigheden zijn dus prima voor een controle. Goed geluimd stap ik bij de ritmeester in de auto en vertrekken we.

Al snel verlaten we de grote wegen om die te verruilen voor de echte rallyweggetjes. Aan mij de eer om de Tourklassevariant te rijden. En als je dan denkt dat je het makkelijk hebt, dan heb je het toch mis. Pittige constructies die een Tourklasser de gehele rit op het puntje van zijn stoel laten zitten.

Voor ik het weet trap ik toch in een kaartleesval. Dan kun je je als navigator wel voor de kop slaan. Even niet opgelet. Gelukkig  levert deze fout niet gelijk het spreekwoordelijke verdwalen op. Wel een gemiste letter, maar dat hoort er bij.

En zelfs met het regenachtige uitzicht van vandaag stuurt de uitzetter mij door een mooi en echt rallygebied. Goed, en dan bedoel ik goed, kaartlezen is het devies.

Halverwege komen we bij de lunchlocatie. Niet alleen de route hebben we dus getest, maar ook het eten. Na een goede lunch starten we met het middaggedeelte. En ook hier weer voldoende uitdaging. En al gauw mis ik weer een controle.

Maar ondanks deze gemiste controles en het slechte weer heb ik een leuke dag gehad. En weet ik nu dat de deelnemers een uitdagende dag zullen hebben. En voor beide klassen geldt: zorg dat u uitgeslapen en met een scherpe blik aan de start verschijnt. Dan gaat het een spannende rit worden. Incl. rallykroket…

Jack Fidder

(Op de foto: Lunchlocatie Restaurant Den Tol)