Nacht van Nederland | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

Nacht van Nederland

📁 Rallynieuws 🕔24.september 2012
Nacht van Nederland

Een regelrechte uitdaging…

 

Een tweede nieuwsbrief van de Nacht van Nederland. Zoals eerder gemeld rijden we dit jaar de 600 nachtelijke kilometer van Noord naar Zuid. We starten bij de prachtige historische buitenplaats Freaylemaborg in Slochteren. De finish ligt de volgende ochtend bij het pittoreske boshuis Huis den Deijl onder Breda. Dit jaar hebben we 30% meer controles geplaatst. U wordt gedurende het traject elke 3 à 4 kilometer bevestigd in uw routeconstructies. Immers de Nacht van Nederland kent géén foutcontroles! Elk bordje dat u noteert is dus in principe een ‘goed bordje’, mits in de goede volgorde aangedaan natuurlijk. Hopelijk hebben we dit jaar geen last van mist zoals afgelopen jaar zodat de bordjes goed zichtbaar oplichten in de lampen.

In de vorige nieuwsbrief hebben we het eerste traject beschreven tot op de Veluwe. Met een spectaculaire doorwading door de Regge! Tijdens de controle in de zomer nog droog, maar kan in het najaar maar zo enkele decimeters vol staan. (zie VIDEO hiernaast)  Nu pakken we de routecontrole van het tweede deel weer op bij Garderen. Daar laten we het bosrijke gebied achter ons en komen in het Gelderse Valleigebied met haar vele veldwegen. Op de kaart is het hier letterlijk een raster van weggetjes. De nieuwe A30 staat hier nog niet op de kaart en kan dus voor de nodige verwarring zorgen. Maar eenmaal hier doorheen is het op weg naar de pauze met koffie rond 24.00 uur in Achterberg.

In de randen van de nacht rijdt u door het Land van Maas en Waal waar u – ondanks het nachtelijk tijdstip – op uw scherpte getest wordt. Tenminste, als het geen hoog water is, want dan gaan we een stukje afpijlen. De uren glijden in een oogwenk aan u voorbij. Voor u er erg in heeft, wordt u om 03.00 uur warm onthaald bij onze mobiele en ludieke uitspanning op een geweldige locatie midden in het bos.

Op naar het laatste deel van de route van Uden naar Breda. Dat had voor de uitzetters nog wel wat voeten in aarde. Vooral rond Den Bosch moest het oorspronkelijke traject zwaar gereviseerd worden. Met de nodige hoofdbrekens hebben we daar de wegafsluitingen en drempels proberen te vermijden. Dit is deels gelukt, maar het is duidelijk dat de drempels in het zuiden zijn ‘uitgevonden’. Onder Den Bosch konden we weer goed uit de voeten, en komt u nog een aantal tricky situaties tegen op weg naar de finish om 06.30 uur in pittoreske Huis den Deijl in het natuurgebied Mastbos onder Breda.

Wij hebben er zin in. U ook!? Schrijf u dan in. Met deze rijdersrally voelt u zich altijd WINNAAR. Geen puzzel, maar slim navigeren en goed rijden! Aankomen geeft dan een enorme voldoening. Het komt aan op echt teamwerk. Dat vraagt uithoudings- en doorzettingsvermogen om elkaar door de moeilijke momenten helpen. En voor u het weet, ziet u de zon dan weer opkomen! Als organisatie zorgen we voor full service tijdens de rit. U heeft volop gelegenheid om te tanken (benzinepompen staan frequent vermeld in het routeboek). Er is een service volgauto voor calamiteiten. Zelf rijden we als organisatie continue mee. En op de controle punten staan ervaren marshals die u door de nacht helpen. En … mocht het soms wat te veel worden in de nacht, op sommige traceés geven we de mogelijkheid om de route te verkorten zodat u toch onderdeel kunt blijven van de groep als u in tijdnood begint te komen.

Zin om deel te nemen? Schrijf nu in!

Neem deel aan deze unieke rally die anders is dan alle andere. Ga naar de website en schijf nu in! Daar kunt u ook de foto’s van vorig jaar bekijken en is er een sfeerimpressie met een video. Deelname aan de “Nacht van Nederland” kost € 450,- per equipe. Deelname staat open voor auto’s met een bouwjaar tot en met 1979. Heeft u deelgenomen aan de 13e editie van de Rally van de Grensstreek dit jaar, dan schrijft u in met korting! Meer informatie vindt u op de website en om u in te schrijven gaat u naar het inschrijfformulier.
Heeft u vragen: u kunt dan contact opnemen met: Eric Klunder – 06-53934760 – of stuur een email