Masterclass kaartlezen: “op grote schaal”

📁 Rallynieuws 🕔15.november 2018
Masterclass kaartlezen: “op grote schaal”

Op zaterdag 19 januari organiseert bolletjepijl.nl een masterclass kaartlezen “op grote schaal”.

In Nederland worden de meeste rally’s uitgezet op topografische kaarten met een schaal 1:50.000. Het rijden van de route is veelal een kwestie van nauwkeurig meten en precies doen wat op de kaart staat. Maar bij een aantal rally’s zoals bijvoorbeeld de SLS Classic, de Hornelandrally en de Tulpenrallye, kiest de uitzetter voor kaarten met een grotere schaal: 1:100.000 of 1:200.000. Dat maakt het navigeren in dat soort klassieke rally’s tot een heel andere vaardigheid.

Het rijden op zo’n kaart is veel complexer! Bij het lezen van een ‘grote schaal’ gaat het minder om het exact meten, maar des te meer om het juist interpreteren: wat heeft de maker van deze kaart bedoeld?

In de masterclass kaartlezen: “op grote schaal” leert u, met behulp van kaarten van verschillende kaartmakers, wat de verschillen zijn én wat dat betekent voor het navigeren. 

De masterclass wordt gegeven door Yolanda Zijl en als gasten zijn aanwezig Peter Rovers (meervoudig Nederlands kampioen kaartlezen, winnaar SLS Classic en uitzetter van Hornelandrally en SLS Classic) en Bart den Hartog (meervoudig winnaar van de Tulpenrallye en uitzetter van o.a. de SLS Classic). Zij leggen u uit hoe zij als uitzetter en succesvol navigator de route bepalen. En natuurlijk beantwoorden zij al uw vragen over hun eigen aanpak als deelnemer!

Voor meer informatie en inschrijven: https://bolletjepijl.nl/cursus/kaartlezen-op-grote-schaal/

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten