KNAf en de FIA Car Pass | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

KNAf en de FIA Car Pass

📁 DHRC 🕔11.april 2012
KNAf en de FIA Car Pass

Rond 1993 zijn we begonnen met de klassieke rallysport, zoals we die nu kennen. Daarna is de DHRC opgericht en volgde een samenwerking met de Fehac. Samen hebben we het NRR, het Nationaal Reglement voor Regelmatigheidsritten, opgesteld.  Toch zou blijken dat de belangstelling bij de Fehac meer bij de klassieke voertuigen ligt, dan bij de klassieke rally sport. Even lag alles stil en toen begon de KNAF, als sportorganisatie, belangstelling te tonen voor onze klassieke rallysport. En ze hebben een sectie Historische Rallies opgericht. Conform de wensen van onze ALV heeft het bestuur van de DHRC een gesprek gehad met Eddy van de Hoorn en Jan Meesters, bestuursleden van deze sectie. Twee enthousiaste heren met het rally hart op de goede plaats. Het vervolg hierop, volg onze site of deze pagina’s in AMK.
Voor het goede begrip de Fehac valt onder de FIVA en de KNAF onder de FIA. Nu is op dit moment de voorzitter van de FIVA de vice-voorzitter van de FIA Historische Rally Commission. Bent u er nog? Om deel te nemen aan een rally hebben we soms een FIVA Identity Card nodig, bijvoorbeeld bij de Tulpenrallye. En dan alleen bij de sport- en expertklasse. Dit mag ook een FIA Historic Technical Passport (HTP) of een FIA Historic Regularity Car Pass (HRCP) zijn.

Zo’n Rally Car Pass (HRCP) is één van de geaccepteerde formulieren ter identificatie van een auto. Een auto, voorzien van een HRCP, kan deelnemen aan alle KNAF, FEHAC, FIA en FIVA evenementen waarvoor een identiteitskaart verlangd wordt. Het is een document waarin de eigenaar van de auto de identiteit van de auto verklaard. Het HRCP is alleen bedoeld voor het gebruik in Historic Regularity Rally’s. Het is geen garantie voor de originaliteit van de auto’s of een bewijs van de historie van de auto. Aan het verstrekken van een HRCP is geen schouwing of keuring van de auto verbonden. Het aanvraagformulier voor een HRCP kan men downloaden van de KNAF website www.knaf.nl.

De kosten zijn € 85,00 en de procedure zal zo’n twee weken in beslag nemen.

Opvallend is dat de SLS Classic onder auspiciën van de FIVA/FIA wordt verreden, maar bij de inschrijving van SLS Classic wordt op de site nog exclusief de FIVA card gevraagd. Onder het hoofdje Nieuws staat weer wel de FIA/KNAF Car Pass vermeldt. Kortom het is nog even wennen aan de nieuwe pass. Bedenk uw FIVA card blijft voorlopig gewoon geldig en voor de meeste Nederlandse rallies is geen pass vereist.