KLIP IV: verslag van de controle door Jos Jurriëns

📁 DHRC 🕔03.november 2017
KLIP IV: verslag van de controle door Jos Jurriëns

Een mini Omloop van Brabant?

Deze vierde en laatste KLIP van 2017 belooft een mooie te worden. Zij die vorig jaar hebben deelgenomen aan KLIP IV, uitgezet door Bart den Hartog en Peter Rovers, zullen deze startplek herkennen: Golfclub Haverleij in ’s-Hertogenbosch. Een goede startlocatie voor KLIP IV van dit jaar!

Nico Slappendel heeft hem dit jaar uitgezet met adviezen van Peter Spruyt. Het is een echte DHRC-rit geworden. Ik heb deze rit mogen controleren met Jacques Limpensen natuurlijk de uitzetter Nico Slappendel. Mijn bevindingen: het lijkt verdomd veel op het laatste gedeelte van de Omloop van Brabant 2016. Toch is het een eigen stuk van Nico. In het eerste stuk zit een flinke regelmatigheidsproef van ruim tien kilomter. Dat maakt het voor menigeen spannend. Een goed moment om het eens te proberen. Soms lange stukken, maar let goed op!

Zijn kaartkeuze is in het tweede stuk bijzonder: alles op een kaartfrgement met een schaal van 1:50.000, maar voor de Expert- en Sportklasse bestaat de kaart voor een groot gedeelte uit een Michelinkaart met schaap 1:150.000, die is opgeblazen naar 1:50.000. Hierdoor mag moet je wat “slordiger” kaartlezen. Het maakt het wel spannend, want er staat veel minder op die kaart: watertjes, hoogspanningsleidingen en minder belangrijke wegen staan er niet op. Maar met meten, daarbij rekening houdend met flinke marges, en goed interpreteren kom je zeker door.

Al met al een uitdagende rit, vooral voor hen die het willen leren en daar zijn uiteindelijk de KLIPjes voor bedoeld. Ik zou MEEDOEN! Er is nog plek..maar pas op: vol is vol!

Ik ga ik jullie zien! Ik zal als marshal TC 2 bemannen en daarna in de rekenkamer weer meehelpen. Tot zaterdag de 18e november 2017!

Assistent-ritmeester DHRC,

Jos Jurriëns

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Nieuwe tussenstand droogrit Wedde dat…

Nieuwe tussenstand droogrit Wedde dat…

Hier de tussenstand per 22 april. Tussenstand 22-4 Inleveren kan nog tot 5 mei. Zie https://www.dhrc.nl/droogrit-wedde-dat/

Lees meer