KLIP IV – La Carrera Transisalania

📁 DHRC 🕔06.november 2012
KLIP IV – La Carrera Transisalania

Een moeilijke naam voor een mooie rit rondom Deventer. Uitzetter Rutger Kwant heeft alle deelnemers even aan een echte rally laten proeven. Het begon al direct met een testje over 200 meter over de nieuw aangelegde parkeerplaats bij het bedrijf  Deventrade van Olaf Pothoven. Gespannen stonden de equipe’s bij de start, vijf-vier-drie-twee-een-go! En dat go viel wel eens tegen, bij de wat meer opgevoerde motoren moet je echt wat meer toeren maken voordat de auto vlot van start gaat. En dan staat er bij de uitgang weer zo’n tijdcontrolebord. Ook het routeboek vermeldt de start van een regelmatigheidsproef, dus stoppen en even je tijdkaart laten invullen.  Voor de tourklasse was het een hele kluif om 42,2 kilometer per uur te rijden op een bol-pijl met afstanden en straatnamen. De Sportklasse had het moeilijker. Bij hen ontbraken de afstand en de straatnamen. Rutger had voor de Sportklasse bij situatie 13 een eindewegsituatie opgenomen. Bij de eerstvolgende eindewegsituatie stond bij de rechterweg een bord “Verboden in te rijden”.  De equipes mochten niet rechtsaf en moesten gedwongen naar links en waren dus nog steeds op zoek naar een eindeweg situatie. Dit stempel T werd door niemand gevonden. Dit alles leverde al veel tijdstrafpunten op.

Rutger had in zijn inleidend praatje al aangegeven: “Kijk en observeer.” Nieuw aangelegde rondwegen en kruispunten brachten heel wat verwarring. Ik ben zelf geen voorstander van de term “zo min mogelijk”. Soms betekent dat nooit en soms mag je net een stukje wél tegengesteld rijden. Hier haalde je de letter K op door de ingetekende lijn een stukje tegengesteld te rijden. Het is voor je gevoel heel onnatuurlijk om dat het doen, maar het reglement gaf aan dat het mocht. Dus goed lezen en alle bijzondere vermeldingen even aankruisen. Natuurlijke barricades en doodlopende wegen of wegen die niet bestonden gaven de navigatoren veel werk. Het verliep allemaal feilloos. Ook de rekenkamer was op tijd. We mogen Rutger Kwant heel hartelijk bedanken voor deze mooie rit. En ook het Postillionhotel danken voor een geweldige lunch!

De winnaars waren in de Sportklasse Joost en Heleen van de Klashorst en in de Tourklasse Bart van den Heuvel en Remco Kok.

Aad Lourens