KLIP II verplaatst van zaterdag 18 april naar zondag 19 april

📁 DHRC 🕔17.februari 2015
KLIP II verplaatst van zaterdag 18 april naar zondag 19 april

Bij het aanvragen van de benodigde vergunningen voor KLIP II – uitgezet door vijfvoudig rallykampioen Arjan van de Palen en volledig in stijl van de Tulpenrallye – bleek dat deze samenviel met de “Rally van Putten”. Dit is een snelheidsrally met klassementsproeven op afgesloten wegen. En die klassementsproeven leken voor een zeer groot gedeelte samen te vallen op de route die Arjan in de gemeente Putten heeft uitgezet. Bovendien verwachten wij dat de rally veel kijkerspubliek zal aantrekken, waardoor het in de hele omgeving zeer druk zal zijn.

Wij hebben daarom besloten “onze” rally te verplaatsen. Niet qua route, want dan lukte het niet meer om de benodigde vergunningen voor de aangepaste route op tijd in orde te krijgen, maar wel qua daum. We hebben eerste gedacht aan een andere zaterdag, maar dat ging agendatechnisch niet meer lukken. De week daarop is de keuring van de Tulpenrallye en de week daar weer op (2 mei) is wellicht te kort dag voor de Tulpenrallye zelf. KLIP II: “Een Tulpje” is daarom verplaatst naar zondag 19 april. Aan de betrokken gemeenten (Nijkerk, Putten, Ermelo en Barneveld) is gevraagd of zij geen bezwaar hadden tegen deze verplaatsing. Hoewel deze gemeenten overwegend christelijk zijn en de zondagsrust als een hoog goed beschouwen, hebben zij alle vier ingestemd met deze datumwijziging.

Omdat de oorspronkelijk beoogde start- en finishlocatie KADE10 in Nijkerk op zondag gesloten is, is onze locatiemanager naarstig op zoek gegaan naar een alternatief. Dat heeft hij ook gevonden. Start en finish zullen plaats vinden in:

Hotel & Gasterij De Roode Schuur
Oude Barneveldseweg 98
3862 PS Nijkerk
Telefoon: 033 246 1602

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten