KLIP I (Kleintje Tulp) wil je niet missen!

📁 DHRC 🕔29.januari 2017
KLIP I (Kleintje Tulp) wil je niet missen!

Deze “kleintje Tulp” zou een traditie moeten worden. Het is al de tweede keer dat het er is en ook beide keren door Arjan van der Palen uitgetekend.

Voor hen die de Tulp niet, maar zeker die hem wel rijden, een absolute must om hieraan deel te nemen. Ik heb deze rit afgelopen zaterdag (er lag nog sneeuw!) mogen controleren met onze ritmeester Jacques Limpens en Arjan. De reglementen zijn heel mooi toegepast in deze rit. Hoewel het een middagrit is, heeft het (bijna) alle aspecten van de Tulp in zich.

We hebben met name de Expertklasse gereden (dit jaar voor het eerst), met daarnaast de Sport- en Tourklasse. Wat is ie pittig! Dit verpakt in een mooie route in de Bommelerwaard, waar we bijna nooit komen. Ideaal voor ons soort ritten. Ik denk dat Jan en Erwin Berkhof (uitzetters van de Tulpenrallye 2017) zich in deze route heel goed kunnen vinden. Het zou zelfs een uitdaging zijn als ze zouden deelnemen en te horen hoe zij deze rit ervaren.

Een paar tips als je meedoet: goed meten, goed kijken op de kaart (werkelijkheid is altijd anders: een chauffeur die het niet snapt of niet luistert, rijdt zo door de ‘grap’ heen). Veel details op de kaart, zoals eenrichtingspijlen, fietspaden en andere kaartleestekens kunnen hinderlijk overkomen. Gezond verstand zal dan zegevieren voor de beste.

Doe mee, want dit wil je niet missen. Het is zo spannend leuk uitgezet door Arjan, dat het al een genot is om gewoon mee te doen! Schrijf snel in want er zijn nog een paar plaatsen vrij en we hebben nog weken te gaan…bij 70 teams zitten we vol!!

Ik zie jullie allemaal op 18 maart als deelnemer!

Jos Jurriëns, Assistent Ritmeester DHRC

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten