Klaar voor Classic Dakar: CooperTires Classic Dakar Team

📁 Rallynieuws 🕔24.november 2021
Klaar voor Classic Dakar: CooperTires Classic Dakar Team

Sinds 2021 heeft de befaamde Dakarrally een klassieke tak. Vorig jaar kende die klasse een handjevol deelnemers, de komende editie van 2022 telt al zo’n 150 inschrijvingen. Het CooperTires Classic Dakar Team met onder meer de Nederlandse deelnemers Bart Rietbergen, Ad van der Werf en Herman van Oldenmark is er klaar voor.

De auto’s  en de servicetruck van het team zijn inmiddels onderweg naar Marseille om donderdag 24 november geladen te worden voor transport naar Saudi Arabië.

Zoals het er naar uitziet zal de Classic Dakar alle verwachtingen overschrijden en zelfs meer inschrijvingen hebben dan de autoklasse in de moderne Dakar. De deelnemerslijst is  met 134 auto’s en 18 vrachtwagens echt enorm. De auto’s omvatten 19 verschillende merken die allemaal een historische betekenis hebben voor deze slopende woestijngebeurtenis. Er zijn 41 Toyota’s, 18 Mitsubishi’s, 15 Mercedes-Benz en 12 Land Rovers en een paar Peugeots, Porsches, Lada’s en zelfs een Citroën CX.

Het meest populaire model is de LandCruiser 80-serie (19 inschrijvingen), maar sommige meer exotische rallyspecials, zoals de Mitsubishi Pajero Evo van Herman en een Peugeot 205 T16 zijn  uiteraard ook indrukwekkende inschrijvingen.

De Dakar start op 2 januari 2022 in Ha’il in Saudi-Arabië en finisht op 14 januari in Jeddah. Deelnemer en DHRC-lid Herman van Oldenmark gaat ons via deze site op de hoogte houden van het avontuur dat hij samen met Ad van der Werf aangaat.

 

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

NK tussenstand na Tulpenrallye

NK tussenstand na Tulpenrallye

Na 5 gereden rally's ziet de stand er als volgt uit: Expert bestuurders Expert navigators Sport bestuurders Sport navigators Tour bestuurders

Lees meer