Spieren voor Spieren Rally 2021

De Spieren voor Spieren Rally is toe aan de zesde editie. Op de – hopelijk weer zonnige – zaterdag zijn rallyliefhebbers weer van harte welkom bij Loetje in Gorssel.

https://gorssel.loetje.nl/wp-content/uploads/sites/2/2018/09/gorssel-slide1.jpg

In juni 2019 was de rally, georganiseerd door Rotary Gorssel, goed voor 64 equipes – een record. De opbrengst voor onderzoek naar spierziekten bij kinderen kwam, mede dankzij de bijdragen van veel sponsoren uit de regio, uit op € 15.000! De rally heeft in de afgelopen jaren een reputatie opgebouwd als een sportief, uitdagend, maar vooral ook toegankelijk en gezellig evenement. Onder de deelnemers bevinden zich elk jaar een groot aantal klassieke en exotische auto’s. Ook op 4 september 2021 zal de strijd om de winst in de Sport- als de Tourklasse veel spanning opleveren. En ook deze keer zal er weer een speciale prijs zijn voor de jongerenklasse, met tieners en twintigers als deelnemers.

Plezierig én uitdagend

De Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel is een leuke, professioneel opgezette en zeer uitdagende rally, uitgezet door Jaap Jongman van RallyControl, bekend van de IJssel à la Carte, de 7 Uren (van Emmeloord) en de Drie Provinciën Rally. Deze ervaren organisator garandeert een goede competitieve rally voor zowel beginnende als ervaren equipes in hun eigen klassen.

Gezellig en sportief

Het is een gezellig en sportief sportevenement voor klassieke auto’s én speciale auto’s waaraan liefhebbers op verschillende niveaus kunnen deelnemen. Voor alle deelnemers stelt deze rally eisen aan navigatie, samenwerking binnen de equipe en natuurlijk goed sturen. De deelnemers in de verschillende klassen zullen het moeten hebben van uitstekend navigeren, kaartlezen, interpreteren, coördinatie en goed stuurmanschap. En dat onder flinke tijdsdruk, met interessante en soms ook heel moeilijke opdrachten onderweg.

Laagdrempelig – beginners welkom!

De Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel is laagdrempelig van opzet. Beginners doen mee voor het plezier en voor de spanning van een echte rally. Ervaren rijders zullen de Spieren voor Spieren rally weten te waarderen vanwege het serieuze, competitieve aspect. Wie voor het eerst meedoet, ontvangt vooraf een instructieboekje waarin de belangrijkste principes worden uitgelegd. Voorafgaand aan de start is er een instructie-bijeenkomst. De rally-organisatie wil op deze wijze beginnende rallyrijders aantrekken en op weg helpen, met praktische tips van ervaren rallyrijders! Na afloop wordt de rally geëvalueerd met een uitleg van de juiste route. Deelnemers ontvangen na afloop de uitleg van de route mee naar huis om zich voor te kunnen bereiden op deelname aan de rally van volgend jaar.

Juniorklasse voor jonge rijders

Nog een uniek aspect aan deze Spieren voor Spieren Rally van Rotary Gorssel is dat voor het eerst ook jonge rijders kunnen meedoen. Er komt een aparte Juniorklasse binnen de Tourklasse voor deelnemers tot 22 jaar. De jongeren strijden om de Spieren voor Spieren Rally Jeugdcup.

Het Bosrestaurant Joppe Gorssel | Contact