BlueRibbonRally 2018

EDITIE 2018 – OVER DE RALLY

ACHTERGROND

Deze rally is een initiatief van de mannen achter Stichting Classic Rally Adventures. Gepokt en gemazeld in het (klassieke)rallywereldje organiseren zij jaarlijks een groot aantal grotere en kleinere rally’s. Twee daarvan tellen mee voor het Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s van de DHRC, namelijk de Omloop van het Oosten en de Hanzestedenrally. Daarnaast organiseren zij zo’n zes tot acht evenementen voor goede doelen als dit. Tenslotte worden de mannen door bedrijven gevraagd om een relatierallydag op te zetten, al dan niet met klassieke auto’s en complete hospitality-arrangementen.

Stichting Classic Rally Adventures is de motor achter deze BlueRibbonRally. Met deze rally onderstrepen zij ook hun eigen bewustzijn ten aanzien van bijdragen leveren aan een betere, gezondere, wereld om ons heen.

Alle betrokkenen doen hun uiterste best om een mooi deelnemersveld aan de start te krijgen zodat we na afloop tevreden kunnen terugkijken op een geslaagde derde editie. Steunt u ons?

Laat zien wat u in de schuur heeft staan: klassiekers van de merken Alfa Romeo, Porsche, Volvo, Saab, Jaguar, Austin Healey, MG, Peugeot, Alvis, misschien zelfs de wow-factor met een Bugatti, Ferrari, Rolls Royce of Bentley. U heeft een Aston Martin: doe mee. Cabrio of dicht? Prima!

Is het wat moderner materiaal: u bent van harte welkom. Het gaat erom dat we allemaal kunnen genieten van elkaars rijdende erfgoed. Alle auto’s mogen meedoen.

DE ROUTE

De omgeving van Apeldoorn is natuurlijk één van de mooiste gebieden van ons land. Prachtig om te wandelen en te fietsen maar ook om rally’s te rijden. Gelukkig houden we allemaal een beetje rekening met elkaar.

De ochtendetappe voert u in westelijke richting, naar de omgeving van Apeldoorn. U komt onder andere in Voorst en Klarenbeek en een paar leuke dorpjes daar in de buurt. Heeft u ooit van Appen, Oeken en Hall gehoord? U komt er in de buurt.

TWEE KLASSES

Equipes kunnen inschrijven in de Sportklasse voor ervaren deelnemers, of in de Tourklasse. Deze laatste is voor minder ervaren equipes of beginnende deelnemers. De route en de routeopdrachten zijn voor de Tourklasse prettig eenvoudig gehouden… plezier is gegarandeerd.

De Sportklasse is een serieuze aangelegenheid en biedt ook voor de ervaren equipes voldoende uitdaging om de bedenksels van de uitzetters te doorgronden!

De gebruikte kaartleessystemen zijn voor de Tourklasse:

  • Bol-pijl;
  • Ingetekende lijn;
  • Pijlen;
  • Punten
  • Grensbenadering.

Allemaal op héél duidelijke kaarten. Verdwalen is onmogelijk, pret is voorop gezet.

Voor de Sportklasse is het sportief-pittig met de hiervoor genoemde kaartleessystemen en af en toe pittige hersenkrakers voor de navigator.

AUTO’S

Er kan worden deelgenomen met bijzondere auto’s, klassiekers, cabrio’s en sportauto’s. Het bouwjaar is niet relevant. Uw deelname is belangrijker dan de prijs, de staat, de kleur en de uitvoering van de auto. Uiteraard dient de auto, indien van toepassing, APK-goedgekeurd te zijn en vanzelfsprekend minimaal verzekerd volgens de Wet Aansprakelijkheid Motorvoertuigen (WAM).

SERVICE

We hopen het natuurlijk niet, maar mócht u tijdens deze dag met pech komen staan dan hebben wij een serviceploeg achter de hand die z’n best doet om u zo vlot mogelijk weer op pad te helpen.