Kaartleescursus voor beginners

Kaartleescursus voor beginners

SWOT Marketing

Het rijden van een klassiekerrally begint met kaartlezen. De DHRC biedt u een geweldig leuke mogelijkheid om voor het eerst in aanraking te komen met deze tak van autosport.

De cursus is voor iedereen toegankelijk. Het bezit van een klassieke auto is voor de cursus geen noodzaak.

Hoewel de cursus zich voornamelijk richt op beginnende navigatoren, is deze ook voor bestuurders zeer zeker de moeite waard. Als de bestuurder weet welke uitdagingen de navigator voorgeschoteld krijgt, kan hij optimaal inspelen op de navigator.

De uitleg van een aantal veelgebruikte kaartleessystemen staat centraal in de cursus. Daarnaast veel over het kaartlezen in het algemeen, de auto en toebehoren, de navigatieapparatuur et cetera.

Niet alleen de cursus zelf is interessant. Er zullen specialisten in rally- en kaartleesapparatuur, aanwezig zijn die u alles kunnen vertellen over de bemodigde rally- en kaartleesapparatuur, die u ook direct kunt aanschaffen. Voorts neemt een aantal bestuursleden van de DHRC hun rallyauto mee, zodat u kunt zien hoe zon wagen eruit ziet. In de middagpauze krijgt u een uitstekende lunch aangeboden en na afloop van de cursus kunt u met de cursusleider, DHRC-bestuursleden en uiteraard met elkaar, napraten onder het genot van een drankje en hapje.

Img_2888

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De voorbereiding op een rally
 • De afstandsmeetapparatuur in de auto
 • Het benodigde kaartleesgereedschap
 • Samenwerking bestuurder/navigator tijdens de rally
 • Legenda en kaartleestekens
 • Diverse veelgebruikte kaartleessystemen
 • Het rijden van een oefenrit waarbij al het s ochtends geleerde in de praktijk aan bod komt.

Nog als laatste tipDe volgende zaken kunnen u helpen om van de oefenrit goed voorbereid te beginnen:

 • Markeerstift (als u kunt kiezen: roze, blauw, groen, paars of oranje, anders gewoon geel);
 • Loep;
 • Pen;
 • Klembord;
 • Goed humeur.

emmeloord3_001

Kosten

De kosten bedragen 40,00 per persoon voor leden en 60,00 per persoon voor niet-leden. Wanneer u zich via de knop hier links aanmeldt kunt u direct betalen via iDEAL. Eventueel kunt u het bedrag overmaken op bankrekeningnummer NL31ABNA0529697505, ten name van de DHRC. Dit bedrag is inclusief de drankjes en de lunch.

Wanneer u op de cursusdag besluit lid van de DHRC te worden betaalt u het inschrijfgeld voor DHRC-leden ( 40,00) in plaats van dat van niet leden ( 60,00). Het verschil 20,00 wordt verdisconteerd in de eerste betaling van het lidmaatschapsgeld.

Annulering

Als u zich tot n maand voor de cursusdatum afmeldt krijgt u het gehele bedrag terug. Wanneer u tot twee weken voor de cursus annuleert krijgt u 50% van het inschrijfgeld terug. Wanneer u zich binnen twee weken voor de cursusdatum afmeldt volgt geen restitutie. U mag echter wel een ander persoon in uw plaats laten deelnemen.


Programma:

09:30 uur: Welkom, met koffie en thee
10:00 uur: Aanvang van de cursus: theorie van kaartleessystemen, de rolverdeling in de auto, tips en trucs van routiniers, gebruik hulpmiddelen
12:30 uur: Lunch
13:15 uur: Oefenen in de praktijk: twee uur rijden met vier verschillende kaartleesssytemen, zoasl het ook bij een echte rally gebeurt.
15:30 uur: Uitleg hoe het had gemoeten en wat de bedoeling was
16:30 uur: Einde cursusdag, napraten met een drankje en bittergarnituur.
17:30 uur: Naar huis.