DHRC Club Challenge 2018

De DHRC Club Challenge zal dit jaar voor de derde keer onder die naam worden verreden. Het is een echt clubevenement en daarom alleen toegankelijk voor leden. Niet-leden kunnen niet meedoen, de equipe dient tenminste één DHRC-lid aan boord te hebben. Maar niets weerhoudt u om meteen lid van de DHRC te worden. Doet u dat na 30 november, dan betaalt u voor uw lidmaatschap in 2018 niets.

De DHRC Club Challenge is evenals voorgaande jaren een redelijk serieuze rally met drie klassen:

 • De Expertklasse voor de zeer ervaren equipes;
 • De Sportklasse voor de ervaren equipes. Hen staat een leuke en uitdagende rally te wachten;
 • De Clubklasse voor de minder ervaren en beginnende equipes.

Voor alle klassen geldt dat er alles aan zal worden gedaan om de rally niet te moeilijk te maken en u met een brede glimlach in Hilvarenbeek aankomt. Maar de uitzetter zal niet nalaten u her en der in de luren te leggen.

U kunt deelnemen met uw klassieke auto met een bouwjaar van voor 1 januari 1989. Er is gezien de aard van deze rally geen Moderne Clubklasse voor onervaren equipes zonder klassieke auto.

Behalve een leuke en bovenal gezellige jaarafsluiting is de DHRC Club Challenge ook de plek waar de top drie van het Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s 2018 wordt gehuldigd. Alle NK-rally’s zijn dan verreden en je moet het ijzer smeden als het heet is. Het is dus de kroon op de inspanningen van veel bestuurders en navigatoren. We huldigen hen in een sfeervolle ambiance.

Daarnaast zullen ook de clubkampioenen worden gehuldigd, die in 2018 hun beste kunnen hebben getoond tijdens de KLIP’s en tijdens deze DHRC Club Challenge, die ook nog eens anderhalf keer zal meetellen voor het clubkampioenschap.

Het bestuur neemt de organisatie van deze DHRC Club Challenge op zich: Ritmeester Jacques Limpens zet de rally uit en Fred Hak controleert hem. Het voltallige bestuur zorgt voor de locatie, de logistiek en de verdere organisatie. Het bestuur zal er alles aan doen om dit evenement tot een succes te maken.

De start is bij Akkermans leisure & golf in De Heen.

De finish, diner en prijsuitreiking zijn in Herberg den Hemel in Hilvarenbeek. De DHRC Club Challenge zal tussen die twee plaatsen worden verreden.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld bedraagt € 140,00 per equipe. In dat bedrag is inbegrepen:

 • Deelname aan het leukste clubevenement van het jaar;
 • Rallyschilden en herinneringsstickertjes voor op de zijruiten;
 • Koffie/thee met gebak bij de start;
 • Lunch;
 • Feestelijk diner.

Wanneer beide leden van de equipe lid zijn krijgt u een korting van € 15,00 en bedraagt het inschrijfgeld voor de equipe € 125,00. Wanneer beide leden van de equipe jonger zijn dan 30 jaar krijgen ze nog een extra korting van € 10,00 en bedraagt het inschrijfgeld voor hen € 130,00 respectievelijik € 115,00.

Indien DHRC-leden (al dan niet met hun aanhang) alleen naar het diner in Hilvarenbeek willen komen is dat ook mogelijk. De kosten daarvan bedragen € 40,00 per persoon.

Inschrijven kan via de knop in de linkerkolom hiernaast. U kunt dan meteen betalen via iDEAL. Eventueel kan dat ook daarna, door het verschuldigde bedrag over te maken op bankrekeningnummer NL31ABNA0529697505, ten name van de Dutch Historic Rally Club te Rijswijk (Zuid-Holland). Uw inschrijving is pas definitief wanneer het verschuldigde inschrijfgeld is ontvangen.

Annulering

Annulering van een inschrijving is alleen mogelijk door middel van een e-mail aan het wedstrijdsecretariaat en is alleen geldig wanneer het wedstrijdsecretariaat daarvan per e-mail een bevestiging heeft verstuurd.

Bij annulering door de deelnemer wordt gerestitueerd:

 1. bij annulering voor 10 november 2018 wordt het hele bedrag gerestitueerd

 2. bij annulering vanaf 10 november 2018, maar vóór 24 november wordt 50% van het inschrijfgeld gerestitueerd.

 3. bij annulering na 25 november wordt het inschrijfgeld niet gerestitueerd. Wel is het mogelijk in dezelfde klasse als een andere equipe te laten deelnemen.

De organisatie zal 75% van het inschrijfgeld terugbetalen aan de deelnemers, indien het evenement door overmacht niet doorgaat. Overmacht is iedere gebeurtenis of omstandigheid buiten de macht van de organisator, zoals het niet afgeven of het intrekken of weigeren van vergunningen.

Evenementenregeling

Hebt u uw klassieke rallyauto geschorst of maakt u gebruik van de overgangsregeling motorrijtuigenbelasting voor oldtimers, waardoor u in de maanden december tot en met februari uw rallyauto op stal moet laten staan? Dan kunt u daarmee tóch deelnemen aan de Club Challenge! De DHRC heeft dit evenement aangemeld bij de Belastingdienst, waardoor u op 8 december toch met uw auto aan dit evenement kunt deelnemen. Ook als u al een dag eerder wilt komen, of wilt blijven overnachten en de volgende dag naar huis rijden met deze auto, kan dat.

Hartelijke groet,

Het DHRC-bestuur


Programma:

09:30 – 10:30 uur: Documentencontrole
10:15 – 1030 uur: Welkomstwoord door de voorzitter en briefing door de uitzetter
10:31 uur: Start van de eerste equipes in de Expertklasse en in de Clubklasse voor de ochtendetappe
10:41 uur: Start van de eerste equipes in de Sportklasse voor de ochtendetappe
13:30 – 14:30 uur: Lunch met warme koffie en snert: 30 minuten voor de equipes in de Expertklasse, 40 voor de equipes in de Sportklasse en 45 minuten voor de equipes in de Clubklasse
14:36 uur: Start van de eerste equipe voor de middagetappe
16:30 – 17:00 uur: Geplande finish van alle deelnemers
16:30 – 18:00 uur: Borrel
18:00 – 22:00 uur: Feestelijk diner, met huldiging van:

 • De winnaars van de DHRC Club Challenge 2018;
 • De DHRC-clubkampioenen;
 • De Nederlandse kampioenen historische rally’s 2018!

Het mag later worden. We hebben de zaal tot 01:00 uur!