Verhoogde rijvaardigheidstraining

sec-luchtfoto3De DHRC organiseert in samenwerking met het Safety Experience Center in Rosmalen een cursus verhoogde rijvaardigheidstraining.

Deze training zal bestaan uit:

  • Korte theoriesessie;
  • Algemene voertuigbeheersing;
  • Rem- en uitwijkoefeningen;
  • Over- en onderstuurtraining;
  • Noodstopoefening;
  • IJsbaan;
  • Gripcirkel.

U rijdt met autos van het Safety Experience Center, met twee of drie man in een auto.

Houdt u er rekening mee dat de training HEEL INTENSIEF is.

Trainingslocatie

Op het Safety Experience Center komen de oefensituaties realistisch overeen met die omstandigheden waarmee u tijdens rallys te maken heeft. De bouw en het ontwerp van de trainingsbanen in combinatie met de vernieuwende trainingsmethodiek maken het Safety Experience Center uniek in Nederland.

sec-locatie1

Het Safety Experience Center heeft vijf trainingsbanen en een 1900 meter lang trainingsparcours waarop die omstandigheden gesimuleerd worden, die bij rallys de aanleiding kunnen vormen tot een ongeval. De oefeningen en manoeuvres zijn volledig gentegreerd in een normale wegsituatie en worden niet separaat op brede wegsituaties beoefend.

Huis van de Toekomst

sec-locatie05
U wordt ontvangen in het geheel verbouwde voormalig Huis van de Toekomst (Chriet Titulaer, kent u hem nog?). chrietDit ligt naast het Autotron in Rosmalen. De locatie is goed bereikbaar, mooi gelegen in het bos en heeft voldoende gratis parkeerplaatsen. De reistijd vanaf Den Bosch is zes minuten en vanaf Utrecht 35 minuten.

Inzicht en risicobewustzijn
Op het Safety Experience Center leert u een risicobewuste rijstijl aan. U vergroot uw inzicht en leert schades en ongevallen te voorkomen. U leert risicovolle situaties goed in te schatten, deze te herkennen en er adequaat op te reageren. U leert waar uw eigen grenzen liggen en wat de beperkingen van de auto zijn.


Programma:

sec08

12:00 uur Ontvangst met lunchbuffet
13:00 uur Start training
17:00 uur Einde training, evaluatie, certificaten, hapje en een drankje
17:30 uur Einde evenement