GEO-Rally 2017

de-witte-holevoetEnkele jaren geleden zijn we van start gegaan met trainingen voor (enigszins) ervaren rallyequipes die met meer vertrouwen en een grotere kans op succes willen deelnemen aan historische autorallys. Met succes! Veel equipes die onze trainingen volgden hebben daarna goede tot zeer goede klasseringen bereikt in de rallys waaraan ze deelnamen.

Organisator en uitzetter van de ABC-Rally Joep Wanders verzorgt op 11 februari 2017 opnieuw zon training voor de DHRC. Tijdens de training worden themas als hoe wordt een equipe beter (door samenwerken en afspraken!), het rijden van regelmatigheidsproeven en het herkennen van oude wegen en routeonderbrekingen (wegverleggingen, wegen die weg zijn (!) en omrijden) behandeld en worden kaartleessystemen in combinatie met routeonderbrekingen op papier geoefend. Bij inschrijving kunnen onderwerpen opgegeven worden die men graag behandeld zou willen hebben en ook tijdens de training is er ruimte voor het stellen van specifieke vragen.

In het verlengde van deze training organiseert Joep Wanders op de zaterdag vr Pasen (15 april 2017) een rally van ongeveer drienhalf uur om de opgedane kennis in praktijk te brengen respectievelijk te oefenen. En omdat veel historischerallyrijders wel eens willen kennismaken of oefenen met de systemen van de Tulpenrallye is gekozen voor kaartleessystemen die daarin veel gebruikt worden: pijlen en punten kortste route en ingetekende lijn. Om de oefening ng completer te maken wordt gereden op 1:50.000 n 1:100.000 kaarten en zal een regelmatigheidsproef deel uitmaken van het parcours.

Al doet de naam van de oefenrally anders vermoeden (GEO staat namelijk voor Geoefende Equipes Only), deelname staat open voor iedereen. Er mag zelfs deelgenomen worden in een moderne auto, al doe je het oefenaspect daar natuurlijk wel enig geweld mee aan. De GEO-Rally kent echter slechts n klasse en is uitgezet op pittig Sportklasseniveau. Daarmee is de rit een goede oefening voor de Expert-, de Sport- en de top van de Tourklasse. Na afloop van de oefenrit geeft de uitzetter een gedetailleerde uitleg van hoe het had gemoeten. De eerste GEO-Rally werd bijzonder goed gewaardeerd door de deelnemers (klik hier voor de uitslag en de uitleg).


Inschrijven en Betaling

Het inschrijfgeld van de GEO-Rally bedraagt 95,00 per equipe. Daarin is alles inbegrepen:

  • Koffie en thee bij aankomst;
  • Lunch;
  • Een hapje en drankje na afloop.

Inschrijven en betalen kan vanaf 1 november 2016 tot en met 10 april 2017. Als u inschrijft via deze knop ontvangt u automatisch een bevestigingsbericht en wordt uw inschrijving direct zichtbaar in de deelnemerslijst. Als u later een inschrijving wilt wijzigen, stuur daarover dan een bericht via de contactpagina van de ABC-Rallysite. Kosteloos annuleren kan tot en met 10 april 2017, daarna vindt geen restitutie meer plaats.

Betaling doet u door het inschrijfgeld over te maken op bankrekeningnummer NL15ABNA0572166818, ten name van Stichting ABC-Rally te Abbekerk, onder vermelding van GEO-Rally en de equipenaam.

 


Programma:

geo-rally

11.00 11.20 uur Ontvangst deelnemers met koffie enthee
11.20 11.45 uur Briefing door de uitzetter wat kunt u verwachten?
11.45 12.30 uur Gezamenlijke lunch
12.31 uur Start eerste deelnemer
16.01 uur Finish eerste deelnemer
16.45 17.30 uur Hapje drankje uitleg