Kaartleescursus op 22 februari en 15 maart

📁 DHRC 🕔19.december 2013
Kaartleescursus op 22 februari en 15 maart

Op zaterdag 22 februari 2014 en zaterdag 15 maart 2014 organiseert de Dutch Historic Rally Club (DHRC) twee identieke cursussen ‘kaartlezen voor beginners’.

De cursussen zijn toegankelijk voor leden en niet-leden van de DHRC, alsmede KNAC-leden en hun introducés. Het bezit van een klassieke auto is, voor de cursus, geen must.

Hoewel de cursussen zich voornamelijk richten op beginnende navigatoren, zijn deze ook voor bestuurders zeer zeker de moeite waard. Als de bestuurder weet welke uitdagingen de navigator voorgeschoteld krijgt, kan hij optimaal inspelen op de navigator.

De uitleg van een aantal veelgebruikte kaartleessystemen staat dan ook centraal in de cursus. Daarnaast veel over het kaartlezen in het algemeen, de auto en toebehoren, de navigatieapparatuur, enz.

Niet alleen de cursus zelf is interessant; ’s morgens zal ook de Handashop, specialist in rally- en kaartleesapparatuur, aanwezig zijn (www.handashop.eu). Voorts neemt een aantal bestuursleden van de DHRC hun rallyauto mee, zodat u kunt zien hoe zo’n wagen eruit ziet. In de middagpauze krijgt u een uitstekende lunch aangeboden en na afloop van de cursus kunt u met de cursusleider, DHRC-bestuursleden, een afgevaardigde van de Koninklijke Nederlandse Automobiel Club en uiteraard met elkaar, napraten onder het genot van een drankje en hapje.

Voor beide cursussen zijn wij te gast bij het IVA Driebergen, een MBO/HBO voor commerciële beroepen in o.a. de autobranche. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • De voorbereiding op een rally
  • De afstandsmeetapparatuur in de auto
  • Het benodigde kaartleesgereedschap
  • Samenwerking bestuurder/navigator tijdens de rally
  • Legenda en kaartleestekens
  • Diverse veelgebruikte kaartleessystemen
  • Het ‘rijden’ van een zogenaamde droogrit met uitleg achteraf

De cursussen zullen worden geleid door de winnaar van het Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s 2009 bij de navigatoren in de Sportklasse Joep Wanders, tevens organisator en uitzetter van de ABC-rally en uitzetter van de Tulpenrallye 2012 en 2013, in samenwerking met DHRC-bestuurslid Joan van de Lustgraaf.

Programma:

10.00 – 11.00 uur ontvangst met koffie; Handashop, KNAC stand en rallyauto’s aanwezig

11.00 – 12.15 uur welkomstwoord van onze voorzitter en eerste deel cursus; samenspel equipe; attributen voor de auto en het navigeren; reglementen; route intekenen; routecontroles, tijdcontroles et cetera

12.15 – 13.00 uur lunchbuffet

13.00 – 15.00 uur tweede deel; uitleg diverse soorten kaartleessystemen en de ‘trucs’ van de uitzetter; vragenkwartiertje

15.00 – 15.15 uur pauze en drankje

15.15 – 16.15 uur derde deel; individueel ‘rijden’ droogrit waarin de besproken systemen zijn opgenomen; schriftelijke en mondelinge uitleg van de droogrit

16-15 uur afsluiting cursus met een drankje

Inschrijving:

De kosten voor één van deze leerzame instructiedagen bedragen € 40,00 per persoon. Wij verzoeken u bij inschrijving dit bedrag over te maken op bankrekening 52.96.97.505 van de DHRC. Dit bedrag is inclusief de drankjes en het lunchbuffet. De KNAC-leden melden zich rechtstreeks aan bij de KNAC.

Locatie: IVA, Buntlaan 2, Driebergen (u kunt voor de deur parkeren)

Meer Info: Joan van de Lustgraaf, telefoon 06-51557949 of per email: contact@dhrc.nl.

Deel dit artikel