Inschrijven voor de Rally van de Grensstreek kan nog

📁 Rallynieuws 🕔19.maart 2024
Inschrijven voor de Rally van de Grensstreek kan nog

Op 27 april 2024 de start op het drielandenpunt in Vaals (L). Via een prachtige route door de Belgische Ardennen komt u aan het einde van de middag aan in Houffalize. De volgende dag (28 april) rijdt u wederom een uitdagende route door het heuvellandschap terug naar het startpunt van een dag eerder: Vaals. De Rally van de Grensstreek is een mooie gelegenheid te oefenen voor de Tulpenrallye en de Classic 500 Challenge. Deels door hetzelfde gebied, en speciaal voor de Tulpenrallyedeelnemers een of twee trajecten met het Tulpenrallyesysteem. 

Uitzetter Fred Hak licht een tipje van de sluier op:

“Vanuit de start gaan we zo snel mogelijk België in. Het glooiende landschap geeft al meteen een buitenlandgevoel. De route voert naar het westen en in de buurt van Visé steken we de Maas over. Het wordt tijdelijk vlakker. Net ten westen van Hoei kruisen we de Maas opnieuw, en vanaf daar krijgen we te maken met de leukste smalle kronkelweggetjes. Met niet altijd een even vlak wegdek, maar daar staat Wallonië nu eenmaal om bekend. Maar de allerslechtste wegen hebben we gemeden. En er zitten ook voldoende bredere wegen in met splinternieuw asfalt, waar je lekker kunt doorrijden. Doorrijden is ook het thema van de Rally van de Grensstreek, echt lang zoeken naar de juiste route is niet nodig. Na de lunch ten zuiden van Hoei gaan we dieper de Ardennen in, met schitterende doorkijkjes en mooie vergezichten. We volgen deels de stroom van de Ourthe en arriveren eind van de middag bij het hotel in Houffalize.

 

Dag 2 start in zuidelijke richting en al snel benaderen we de grens van Luxemburg en later die van Duitsland. Hier zitten we in de Oostkantons van België. Mocht u ergens de weg willen vragen, doe dat dan in het Duits! Een flinke lus om Sankt Vith brengt ons naar de lunch in de omgeving van Amel. Daarna door in noordelijke richting onder meer via Champagne. Niet in Frankrijk deze keer, maar langs een Belgisch dorpje met die naam. We rijden langs (niet door!) Malmedy, via de Hoge Venen. Het wordt weer wat vlakker, de meeste hairpins hebben we nu wel gehad. Maar een paar leuke instinkers houden we nog in petto! Via het Lac de la Gileppe (helaas mogen we tegenwoordig niet meer over de stuwdam) bereiken we Moresnet. Wist u dat dat tussen 1816 en 1919 een zelfstandig ministaatje was, dat met een puntje grensde aan Nederland? En dat het Drielandenpunt bij Vaals tot de inlijving van Moresnet door België dus een Vierlandenpunt was? Daarna is het nog maar twee hairpins ver naar de finish en dan zit de 25e Rally van de Grensstreek er weer op.

Welke systemen gaan we hanteren? Reken in ieder geval op ingetekende lijn (al dan niet met barricades), pijlen, punten (kortste, één na kortste of vrije route) en kompaspunten. En voor wie wil oefenen voor de Tulpenrallye: minimaal één of twee trajecten worden verreden volgens het Tulpreglement. Let op: daar mag je pijlen en punten alleen rijden als ze aan de beurt zijn!”

Meer info en inschrijven op: https://autohistorica.nl/index.php/rally-s/rally-van-de-grensstreek

 

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten