In memoriam Jan Willem de Looze

📁 Overig nieuws 🕔29.juli 2021
In memoriam Jan Willem de Looze

Naar aanleiding van het overlijden van Jan Willem de Looze heeft een groep vrienden een pakkend in memoriam geschreven:

Afscheid van een rallyvriend….

Altijd opgewekt en in voor een grap, enorme liefhebber van auto’s, gezelligheidsdier en genieter, zo omschrijven wij Jan Willem de Looze.

De laatste jaren zagen wij Jan Willem en Willemien deelnemen in hun prachtige Jaguar XK 150 DHC uit 1958, maar hij heeft meer Engelse auto’s gehad. Wij plaagden hem graag dat het maar goed was dat hij in Delft gestudeerd had, want er valt altijd wel iets te sleutelen aan een auto van Britse makelij…

Samen deden ze mee aan veel rally’s, waaronder de Alzheimer, DHRC-evenementen, ABC, Tulpenrallye, SLS, Via Flaminia en de Peaks of the Adriatic met Jan Willem achter het stuur en Willemien in ‘haar kantoor’. Bij het rally rijden ging het hen uiteraard om het leuke spelletje, maar ook zeer zeker om de gezelligheid vooraf, tijdens en na afloop van de rally met Jan Willem’s studievrienden uit Delft en vele andere rallyrijders. In 2018 werd Jan Willem derde in het NK voor rijders in de Tourklasse.

In het door corona geteisterde rallyjaar besloten wij vlak na het einde van de eerste lockdown met elkaar de Back on Track rally te rijden met de rallycheck app. We hadden de avond ervoor al met elkaar afgesproken in van der Valk in Apeldoorn en na een pittige dag rally rijden hebben we daar coronaproof met elkaar gegeten om zondag tevreden weer huiswaarts te keren. Dat weekend is de ‘Borrelplank-groep’ geboren en er volgden meer gezellige etentjes. Genieten van gezelligheid en een goede maaltijd, dat kon Jan Willem als de beste. Eind juni nodigden Jan Willem en Willemien de Borrelplankers nog uit voor een BBQ bij hen thuis. Vol trots vertelde hij enthousiast over hun heerlijke huis aan het water met hun bootje en hun leuke honden. Ook vertelde hij dat hij onder begeleiding van een diëtiste flink afgevallen was, maar dat hij zich niet echt goed voelde, dus hij besloot een afspraak te maken bij de huisarts. Hij bleek tumoren te hebben. Jan Willem en Willemien waren door dit bericht uit het veld geslagen, maar zaten vol strijdlust om dit monster te verslaan, zo appte Willemien ons vijf dagen voor zijn overlijden.

Vol ongeloof vernamen wij dan ook dat Jan Willem zaterdag 24 juli op 72-jarige leeftijd is overleden. We zijn verbijsterd door zijn overlijden en wensen Wil en haar (klein)kinderen heel veel sterkte toe.

De Borrelplank zal nooit meer hetzelfde zijn. Wat zullen wij je missen. Dag lieve rallyvriend!

Jürgen Donders en Jacqueline Zuiderwijk, Steven en Carina Leijnse, Peter en Brigit Römer

foto: Niko Bloemendal

Deel dit artikel