DHRC Rallyhappening 2012 | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

DHRC Rallyhappening 2012

📁 DHRC 🕔17.december 2012
DHRC Rallyhappening 2012

Op 15 en 16 december heb ik samen met Frans Diepeveen, in zijn kanariegele Alfa de Rallyhappening van de DHRC gereden. 40 equipes hadden zich aangemeld voor dit evenement; dat is relatief weinig, want dit evenement verdiende veel meer deelnemers; een gemiste kans dus!
De start op zaterdagmorgen

Foto: Yolanda Hart www.beyondvision.nl

was in Rheden. De sportklasse heeft de hele rally gereden op 1:100.000 kaarten en met slechts 3 systemen; pijlen en punten kortste route, lijnstukken, waarbij pijlen en lijnstukken soms onderbroken werden door blokkerende dwarsstreepjes en punten vrije route.
De uitzetters hadden aangekondigd dat er niet veel in de kaarten gemanipuleerd zou worden; daar hebben zij zich aangehouden.
Vanaf de start reden we richting Dinxperlo naar TC 2, waar we 10 minuten te vroeg aankwamen, maar nu ken ik dit gebied op m’n duimpje en dat kan in je voordeel werken. Na TC 2 reden we Duitsland binnen; nu op Duitse 100.000 kaarten  met veel gefriemel op de kaarten qua bebouwingen en kleine witte wegjes die overlapt werden met kaartteksten. Het bleef dus opletten om altijd maar weer de kortste route te bepalen. Tot de lunch een paar afwijkende kaartsituaties en omrijconstructies.
Dan volgt de lunch in Gasthof “Am Kamin” met prima eten (o.a. en hoe kan het ook anders, Bratwurst en Schnitzels).
Dan volgt de middag etappe, waarbij nog ruim 2 uur in het donker gereden moest worden en we richting Sauerland reden naar de etappeplaats Arnsberg. Vooral in het donker was het af en toe serieus zoeken om de juiste weg te vinden.


Foto Yolanda Hart www.beyondvision.nl

Gelukkig was een aantal dagen voor het evenement de dooi ingezet, anders hadden we een heel ander verhaal gehad met sneeuw bedekte wegen!
Alle tijdschema’s stonden redelijk scherp en veel tijd om te zoeken was er niet.
Op dag 1 liep alles gesmeerd voor ons, geen enkele routecontrole gemist en slechts 3 minuten tijdstraf opgelopen in het  “donkere” traject”. Uitzetter Jacques Limpens had er een  prima rijrally van gemaakt. Na dag 1 stonden we op plaats 1 met 30 strafminuten, gevolgd door Leo Vrijland en Bas de Rijk met 260 strafminuten.
Helaas heeft Leo een opdracht bij een stempelaar niet gezien en werd een foute controle genoteerd en tot overmaat van ramp heeft Bas heeft zich een kwartier verrekend met de tijdkaart; anders hadden deze mannen met 10 strafpunten aan de leiding gestaan.
In het Dorint hotel in de avond de feestelijke prijsuitreiking van de Nederlands kampioenen; het bleef nog lang onrustig en gezellig in de hotelbar.

Dan volgt dag 2, uitgezet door Aad Lourens. Die man blijft net zo lang nadenken tot hij een aantal listige constructies heeft bedacht. Vooral in het begin van traject 1was het erg heftig en moeilijk. Je zag auto’s van alle kanten komen.
In het morgendeel een 75 kilometer “autobahn” door de Ruhrpot heen. Hierna nog een heftig traject naar de lunch bij Gasthof “Zum Fuchsbau”, met wederom – u raadt het al- Bratwust, Schnitzels en Kartoffeln mit Zwiebeln.
In de morgen etappe misten we één routecontrole en 2 minuten tijdstraf. De nummer 2 in het klassement  reed hier blanco met slechts 1 minuut tijdsoverschrijding; de druk werd dus verhoogd!.
Na de lunch bleven we tot de Nederlandse grens rijden op de lastige Duitse 100.000 kaarten. Hierna punten vrije route naar de finish in Rheden. Omdat ik hier ieder hoekje en wegje ken ging dit ons erg eenvoudig af.
in de middag had de organisatie nog een laser opgesteld. De nummers 2 en 3 van de sportklasse kregen hier een bekeuring, ofwel 150 strafpunten extra.

De rekenkamer was heel erg efficiënt  en snel, waardoor de uitslag niet lang op zich liet wachten en ja we waren algemeen winnaar van de Rallyhappening 2012.

Organisatie bedankt voor al het werk en ook een bijzonder dankwoord aan de uitzetters en de controleur (Hans Brinkman) voor deze mooie rally; het zat prima in elkaar.
Dit evenement verdient dus ook meer deelnemers!

 Martin Roosenboom

 

Yolanda Hart van Beyond Vision heeft dit met een aantal foto’s vastgelegd. U vindt haar foto’s hier.

Er zijn ook foto’s van de huldiging van de rallykampioenen op de feestavond zaterdag en van de prijsuitreiking op zondag. Die staan hier