Derde Alzheimer Rally | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

Derde Alzheimer Rally

📁 Rallynieuws 🕔15.mei 2014
Derde Alzheimer Rally

Wilt u een keer op een chique wijze een rally rijden en een goed doel steunen? Dan is de Alzheimer Rally zeer geschikt.

Op 11 april startten 131 deelnemers bij kasteel de Havixhorst voor een 220 kilometer lange rit. De rit wordt georganiseerd door een zeer ervaren ploeg, bestaande uit Frans Diepeveen, Martin Roosenboom en Jan de Beus. Wouter Bos, thans bestuursvoorzitter bij het VUmc, hanteerde de startvlag en Bert van der Dool praatte de zaak aan elkaar. Iedereen had zijn mooiste auto meegenomen: van een Bentley 4,5 liter uit 1928 tot een Audi Ur-quattro uit 1990.

Martin Roosenboom, de uitzetter, had er geen schoonheidsritje maar een echte rally van gemaakt. Na pijl 6 volgde een test met een bogeytime van 50 seconden op het terrein van Innotec en op naar TC2. Hier hadden we al drie controles gemist. Naar TC3 ging het beter, het versprongen kruispunt zagen we direct. Toen kwam de magie van een stempel, een instinker op een traject punten vrije route. Deze stempel stond natuurlijk niet op een punt maar direct na de ingetekende lijn.

De lunch in de Agnietenhof lieten we ons goed smaken. In de route van de grensbenadering werden we verrast door een No Go bord en dan een heel eind omrijden om  de route daarna zoveel mogelijk weer op te halen via een keerlus. Kortom: een echte uitdagende rally met kleine kaartmanipulaties. De enige luxe was een extra drankje in De Buitenherberg  in Zuidwolde.

Een geslaagde rallydag zowel voor de deelnemers als voor het VUmc Alzheimercentrum, want Prof. Dr. Philip Scheltens kon een cheque van ruim € 43.000 mee naar Amsterdam nemen. Op 17 april 2015 wordt alweer de 4e Alzheimer Rally georganiseerd.

Aad Lourens

Deel dit artikel