De Rallyhappening staat in de steigers en u kunt inschrijven!

📁 DHRC 🕔12.februari 2019
De Rallyhappening staat in de steigers en u kunt inschrijven!

De organisatie is al volop bezig met de voorbereidingen van onze jubileumrally in 2019. Het wordt een spetterend spektakel, een twintigjarig jubileum meer dan waardig. We hebben Martin Roosenboom bereid gevonden deze rally uit te zetten. Martin is bekend als uitzetter van de Classic 500 Challenge, dus er zal zeker een 500-sausje over de Rallyhappening gegoten zijn en Martin staat garant voor een wedstrijd die klinkt als een klok en perfect in elkaar zit. De vergunningen zijn intussen aangevraagd en Jacques Limpens en Martin Roosenboom gaan in maart de route controleren.

De start en finish zijn in Maastricht. Dat is natuurlijk wel decentraal, maar we gaan twee dagen in de Belgische Ardennen rijden! Dus SLS-wedstrijdgebied! Degenen die regelmatig de SLS rijden zullen zeker delen van de route herkennen.

Omdat dit voor de meeste deelnemers het (te) ver zal zijn om de route naar Maastricht nog op zaterdagochtend te rijden zal de start- en finishlocatie een hotel zijn waar deelnemers (op eigen kosten) de nacht van vrijdag op zaterdag (en/of de nacht van zondag op maandag) kunnen overnachten en hopelijk weet onze penningmeester hiervoor een gereduceerd met de hotelleiding te bedingen.

Vanuit Maastricht is er een neutrale route naar de Voerstreek in België, waar het wedstrijdgebied begint. Martin heeft als navigator in historische rally’s een jarenlange ervaring in dit gebied. Inmiddels heeft hij veel energie en tijd gestoken voor een zoektocht naar de mooiste en bochtigste wegjes die in de Ardennen te vinden zijn en dat is gelukt! De conceptroute ligt al vast en Martin is zeer tevreden over de diversiteit hiervan.
De navigatieopdrachten zullen voor alle klassen eenvoudig zijn: geen ingewikkelde herconstructies, geen keercontroles en geen geneuzel op de millimeter. Maar er zijn voldoende uitdagingen voor de navigator. Het wordt een echte rijrally, mede omdat het gebied zich hier uitstekend voor leent.

Via de mooie Voerstreek rijden we direct zuidelijk richting Francorchamps en Vielsalm naar de lunch in La Roche-en-Ardenne. Na de lunch via Rochefort naar het prachtig gelegen overnachtingshotel
Castel de Pont-à-Lesse, iets ten zuiden van Dinant. Het hotel is exclusief voor onze deelnemers gereserveerd. Hier vindt ’s avonds een feestelijk diner plaats, waar we de NK-kampioenen 2019 zullen huldigen. Mochten de 91 kamers die we nu gereserveerd hebben niet voldoende zijn, dan hebben we als overloopmogelijkheid het IBIS hotel, drie à vier kilometer hier vandaan. Wie het eerst inschrijft is in ieder geval verzekerd van een overnachting in het rallyhotel.

Afbeeldingsresultaat voor Castel de Pont-à-Lesse

De tweede dag rijden we noordelijk richting Huy en dan via Aywaille naar de lunchlocatie in Spa. Vanuit Spa nog een pittige route naar de finish in Maastricht.
Op de eerste dag voor de Expert- en sportklasse enkele uitdagende en bochtige regelmatigheidsproeven, zonder constructies, maar gewoon de juiste wegen volgen en zien om de ideale tijd te halen!
Zondag zijn er geen regelmatigheidsproeven, maar wel enkele korte trajecten achter elkaar met dus ook snel opeenvolgende tijdcontroles. Fout rijden kan dan niet meer ingehaald worden.
De Sport- en Clubklasse rijden de route op prima kaartmateriaal met een schaal van 1:50.00. Voor de Expertklasse is er een extra uitdaging met een aantal trajecten op Michelin kaarten met een schaal van 1:100.000.
Totaal zult u over twee dagen ongeveer 620 wedstrijdkilometers afleggen.

Kortom een evenement dat u niet mag missen!

De Rallyhappening is een echt clubevenement en daarom alleen toegankelijk voor equipes waarvan minstens een van de twee leden van de equipe DHRC-lid is. Het telt – dubbel – mee voor het DHRC-clubkampioenschap. Gezien de aard van het evenement is er geen Moderne Clubklasse. U dient met een auto van vóór 1989 aan de start te verschijnen.

Het inschrijfgeld bedraagt € 350,00 wanneer beide leden van de equipe DHRC-lid zijn en € 430,00 wanneer één lid van het equipe DHRC-lid is. Dus die kan beter meteen lid worden voor € 62,00 per kalenderjaar. Jeugdleden die maximaal 30 jaar zijn krijgen € 10,00 korting. In dit bedrag is inbegrepen:

  • Ontvangst met koffie en dergelijke;
  • Twee lunches in La Roche-en-Ardenne (zaterdag) en Spa (zondag);
  • Feestelijk diner en overnachting in Dinant;
  • Bittergarnituur en diner bij de finish in Maastricht;
  • Routeboeken en schriftelijke uitleg (na de finish natuurlijk);
  • Rallyschilden, wedstrijdnummers en herinneringsstickers;
  • Secundaire WAM-verzekering;
  • Deelname aan een fantastisch tweedaags evenement, uitgezet door een topuitzetter!

Het maximum aantal deelnemende equipes is 80. Wanneer u snel inschrijft bent u verzekerd van overnachting in het rallyhotel. U kunt vanaf nu hier inschrijven.

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Tussenstand NK na Gelderse Valleirit

Tussenstand NK na Gelderse Valleirit

Expert bestuurders Expert navigatoren Sport bestuurders2 Sport navigatoren2 Tour bestuurders Tour navigatoren

Lees meer