De NHRF is op weg | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

De NHRF is op weg

📁 Overig nieuws 🕔05.februari 2014
De NHRF is op weg

Op 13 december 2013 is onder het toeziend oog van Ed Bijster van Maes Notarissen te Vlaardingen de Nederlandse Historische Rally Federatie opgericht. Na een paar maanden hard werken is het Standaard Reglement opgesteld en zijn commissies benoemd. Aan het reglement moet nog wat worden fijngeslepen en dan moet het in de praktijk zijn nut bewijzen. Maar daar is een speciale commissie voor, de Reglementen- en Kalendercommissie, bemand door ervaren rallyrijders (zie www.nhrf.nl).

De secundaire WAM-polis gaf nog de meeste problemen. Er zijn niet zoveel assuradeurs die dit probleem aan kunnen. Maar Marsh verzekeringen heeft het voor elkaar gekregen in samenwerking met René van der Borch tot Verwolde van Profin uit Amersfoort. Dan moesten nog de verzekeringscertificaten in vier talen worden uitgegeven. Echter de Duitse ambtenaren verzonnen iets anders en hebben een eigen Anlage 3 en 4 ontwikkeld. Het is allemaal geregeld, maar kijk uw eigen polis eens na. Bent u voor onze ritten verzekerd? En onder welke voorwaarden? Ik hoor van Wim van de Lagemaat polisvoorwaarden waar je niet blij van wordt. Bent u verzekerd als uw zoon of dochter van achttien achter het stuur zit? Mag u ritten buiten Nederland rijden, mag u een rit langer dan 250 km per dag rijden? Inmiddels zijn alle Provincies ingelicht over ons bestaan en Wim heeft alle verzekeraars geïnformeerd.

Kortom: de NHRF is op weg.

De eerste vragen komen binnen: waarom geldt de secundaire WAM niet voor ongelukken tussen de deelnemers in competitie? Tja, dat stond ook al zo in de polis van de KNAF. U moet zich dat goed realiseren! Rallyrijden krijgt een serieuze kant. Een goede voorbereiding is een must. En heeft u vragen? Stel ze ons via de website www.nhrf.nl en wij gaan proberen ze te beantwoorden.

In de oprichtingsperiode van de NHRF heb ik mijn taak als voorzitter van de DHRC even overgelaten aan de rest van het bestuur. Ik was zeer verheugd om tijdens de eerste kaartleescursus een volle bak te zien. Het was muisstil tijdens het droogritje van Joan van de Lustgraaf. De cursisten hadden een leerzame dag onder leiding van Joep Wanders en we de hebben ze aangeboden om een keertje een KLIP met een moderne auto te rijden. We blijven Historic, maar als je een keer wilt kijken of rallyrijden iets voor je is dan kan dat.

KLIP I start in Leusden op 8 maart en op 15 maart volgt een tweede kaartleescursus in samenwerking met de KNAC bij de IVA in Driebergen. Ik hoop u daar te mogen ontmoeten.

Aad Lourens, voorzitter DHRC

 

Deel dit artikel