Controle KLIP I, Luctor et Emergo

📁 DHRC 🕔19.december 2012
Controle KLIP I, Luctor et Emergo

Op dinsdag 18 december jongstleden heb ik samen met uitzetter Willem van Leeuwen KLIP I gecontroleerd.

Willem heeft er, met enige assistentie van Wim Vellekoop op de achtergrond, een leuke rit van gemaakt. Het geheel bestaat uit twee trajecten, volledig in één gemeente, maar die is dan ook groot genoeg: het eiland Schouwen – Duiveland. En dat eiland zult u dan ook volledig doorkruisen.

Het eerste traject bestaat uit pijlen kortste route en punten één na kortste route. Na de tijdcontrole wacht u een ingetekende lijn met barricades. Willem heeft weinig met de kaart gemanipuleerd, het is allemaal beperkt tot een enkel weggetje wegpoetsen voor de Sportklasse, die dus extra op zijn hoede moet zijn. Maar ook zonder wegen te verleggen, fietsjes inkopiëren en dergelijke blijft er een rit over van voldoende niveau. Er zitten leuke foefen in, maar het is allemaal niet te moeilijk. Gewoon lekker doorrijden en verder goed opletten, de concentratie niet verliezen.

Schouwen-Duiveland is een prachtig rallygebied. Voor degenen die de Deltarally en de SLS Classic van enige jaren geleden hebben gereden zal het wel bekend voorkomen, maar verder komen we eigenlijk maar bitter weinig in dit stukje Nederland om onze sport te bedrijven. En dat is niet terecht. Er zijn veel leuke kleine weggetjes en u komt zo goed als geen verkeer tegen. U komt in het geheel niet op provinciale wegen en vrijwel niet in bebouwde kommen. Na de start raakt u even Bruinisse aan de rand, maar dat kan niet anders. Vervolgens komt u tijdens de hele rit een paar keer eventjes door een dorpje. U kunt er verzekerd van zijn dat we in één van die dorpjes een snelheidscontrole zullen houden. Dáár moet u het echt even rustig aan doen.

Zelfs toen wij er doorheen reden op een sombere grijze dag in de winter was het een leuke omgeving. Het is niet alleen maar vlak akkerland waar u doorheen rijdt. U komt ook een paar keer langs een natuurgebied, u rijdt langs de Deltameren, er valt genoeg te zien voor de bestuurder. Er zitten enkele zandweggetjes in die heel slecht lijken, maar door een harde ondergrond zijn die goed te rijden. Wij hebben er doorheen gereden nadat er enkele dagen volop regen was gevallen. Het lijkt allemaal erger dan het is, maar u hoeft nergens bang te zijn dat u vast komt te zetten. Maar ik kan u niet beloven dat uw auto schoon blijft…

Voor het geval u zich afvraagt wat bijgaande foto met een Starfighter met KLIP I van doen heeft: als u de goede route rijdt komt u hierlangs.

We zien u graag op 9 maart in restaurant Grevelingen, waar meer dan voldoende parkeerruimte is en ook verder alle faciliteiten zijn om er ook vóór en na de rit een gezellig samenzijn van te maken. Inschrijven kan je hier doen.

Uw ritmeester