Classic Dakar: rustdag | DHRC

> Mijn DHRC

Dutch Historic Rally Club

Classic Dakar: rustdag

📁 Rallynieuws 🕔08.januari 2022
Classic Dakar: rustdag

Vandaag Herman weer aan de lijn gehad: 

Hoe kijk je terug op de eerste week?

“De auto heeft het perfect gedaan. Voor ons is het best zwaar, vooral de trajecten met heel veel stenen. Je wordt constant door elkaar geschud. En ik heb de indruk dat sommige auto’s niet helemaal legaal zijn. Kijk, met die computers (waar we het eerder over hadden), dat is toegestaan. Maar sommigen rijden met dubbele schokbrekers en dat is niet conform de regels. Wordt blijkbaar oogluikend toegestaan, vooral als de auto een Frans kenteken heeft… Op de rustdag kunnen we zelf even bijkomen en de auto helemaal nalopen.”

Tevreden over jullie klassering tot nu toe?

“We staan op plaats 44 bij de Classics en klimmen de laatste dagen gestaag. Dat is niet verkeerd, en tegen de echte professionals kunnen we het toch niet opnemen. En het hele CooperTires Classic Dakar Team is top! Kijken of we in de tweede week nog wat plekken kunnen goedmaken!”

Er sijpelen berichten door dat de Franse minister van Buitenlandse Zaken vindt dat het evenement afgelast zou moeten worden vanwege een vermeende terroristische aanslag op 30 december op een auto van een Franse deelnemer. Wat merken jullie daarvan?

“Ja, dat hebben we hier ook gehoord. In Duitse kranten verschijnen ook al berichten daarover. Maar wij voelen ons bijzonder veilig. De organisatie en de Saudische overheid doen al het mogelijke om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen.”

Tenslotte, je staat hier op de foto met de Belgische racelegende Jacky Ickx. Is dat ter compensatie?

“Ja, als ik niet met de ene Jack (Jack Daniels is Hermans favoriete drankje, FH) op de foto kan, dan maar met de andere Jacky, dacht ik!”

Deel dit artikel