1e Rallymeester Classic gecontroleerd… en érg goed bevonden!

📁 Rallynieuws 🕔08.maart 2022
1e Rallymeester Classic gecontroleerd… en érg goed bevonden!

Niemand minder dan Joep Wanders heeft kortgeleden samen met Hermine Vlas de route van de 1e Rallymeester Classic (van 19 maart a.s.) gecontroleerd. Hierbij zijn bevindingen.

Ruben Knook is de jonge organisator en uitzetter van de route en (voor zover ik weet) nog niet erg bekend in het klassieke rallycircuit. Hij is sinds kort aangesloten bij de NHRF en leverde ‘keurig’ een Reglement van zijn rally aan op basis van het nieuwe sjabloon dat bedoeld is voor rally’s waarbij voor de controle van de gereden route gebruik gemaakt wordt van een app (in dit geval Rallycheck).

Als nieuweling in het circuit een dagrally neerzetten is al een ding, en jezelf gelijk maar Rallymeester noemen… dat schept verwachtingen. Dus was ik benieuwd naar wat Ruben de deelnemers zou voorschotelen. Ik moet bekennen dat ik ook een beetje bang was dat hij teveel hooi op zijn vork zou nemen of de zaak zou onderschatten en dat moet niet. Die eerste indruk is o zo belangrijk en ik bedacht ‘een beetje hulp van een ouwe rot’ kan geen kwaad. Ik besloot contact met hem op te nemen en dat resulteerde in het narijden van de rally.

Ik kan niet anders zeggen dan dat de rally mijn verwachtingen ruimschoots overtroffen heeft. Om te beginnen is de route die Ruben heeft uitgezet prachtig. Niet gewoon mooi, maar mooier. Onder andere over de Sallandse Heuvelrug en de Holterberg. En over weggetjes met buitenlandse stijgingspercentages en vergezichten! Slingerweggetjes, zo nu en dan wat onverhard en verrassende grasdriehoeken. Top!

Een goed haalbaar tijdschema en een inhoudelijk sterke opbouw: niet te moeilijk beginnen, genieten van de omgeving, maar wél blijven opletten… en langzaamaan wordt het zo nu en dan wat pittiger. Knap gedaan. En één van de trajecten kent een verrassend kaartleessysteem: een combinatie van Punten kortste route en Ingetekende Lijn met Barricades. Eerst de route intekenen volgens systeem Punten kortste route en vervolgens die route als de Ingetekende Lijn beschouwen en de Punten als Barricades, waardoor je nog een nevenroute om elk punt moet construeren. Klinkt ingewikkeld, maar is in de praktijk erg leuk, want Ruben heeft zich keurig ingehouden en het zeker niet té moeilijk gemaakt!

Kortom: een echte aanrader, deze Rallymeester Classic. Doordat Ruben als nieuwe organisator in het rallycircuit nog niet over een flinke mailinglist beschikt en jou dus wellicht niet bereikt heeft, is het aantal inschrijvers nog niet erg groot. Doe jezelf een plezier, ga naar de website van de Rallymeester en schrijf nog snel (vóór 13 maart) in, dan beloof ik je dat je voor € 190 een piekfijne rallydag hebt!

Deel dit artikel