Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s 2015

SONY DSC

Alle voor het NK meetellende rally’s zijn verreden en daarmee is de eindstand in deSportklasse en in de Tourklasse nu ook bekend. Voor de Expertklasse was deze al eerder bekend, omdat de ABC-Rally de laatste NK-rally was met een Expertklasse.

Volgens het NK-reglement tellen in de Expertklasse de vier beste resultaten. Voor deelnemers die drie of minder evenementen in de Expertklasse hebben verreden vervallen de behaalde punten in de Expertklasse en tellen voor hen alleen de punten behaald in de Sportklasse. Voor deelnemers die vier of vijf evenementen hebben gereden in de Experklasse vervallen de eventueel behaalde punten in de Sportklasse.

De strijd is in de Sportklasse tot op het laatst spannend gebleven, waar de Tour de Gazet de nummers één en twee van de bestuurders heeft doen stuivertje wisselen. Hetzelfde geldt bij de navigatoren in de Sportklasse voor de nummers twee en drie, die door hun resultaten in de Tour de Gazet ook van plaats wissselden. Ze hebben beiden 250 punten behaald, maar Jaap Jongman is afgelopen jaar twee keer eerste geworden (in de Stelling van Amsterdam en in de Classic Gelderlandrit) en Edwin Roos maar één keer (in de ABC-Rally). Volgens de regels van het reglement eindigt Jaap daarom op de tweede plaats.

In de Tourklasse heeft de Tour de Gazet niet tot veranderingen in de top drie geleid.

De eindstand van de top drie is als volgt:

 

 Bestuurders  Navigatoren
Expertklasse
1 Albert Boekel – 217 punten Arjan van der Palen – 215 punten
 2 Hans van Beek – 190 punten Bas de Rijk – 199 punten
 3 Harry Rupert – 187 punten Rutger Kwant -187 punten
4 René van der Borch tot Verwolde – 152 punten
Sportklasse
1 Jacqueline Zuiderwijk – 256 punten Jürgen Donders – 256 punten
2 Wytze van Leuveren – 255 punten Jaap Jongman – 250 punten
3 Toni Bienemann – 250 punten Edwin Roos – 250 punten
Tourklasse
 1 Berend Smid – 239 punten Jolanda Smid – 239 punten
 2 Rolf Dalhuisen – 187 punten Flok Boer – 235 punten
 3 René van Bussel – 182 punten Marjolijn Steegman – van Kappen – 203 punten

De volledige uitslag is hier te downloaden. We feliciteren alle kampioenen en hopen hen op de nieuwjaarsborrel op 16 januari 2016 te mogen huldigen!

Deel dit artikel