The ABC-Trial 2020 Special Edition

ABC-Trial 2020: toch een ABC-tje dit jaar!

ABC Trial 2020

The ABC-Trial 2020 Special Edition, terug naar de basis.

Na twaalf keer door Joep Wanders te zijn georganiseerd (en eerder 7x door Arthur Denzler) is het voor de twintigste editie de eer aan Classic Events om het stokje over te nemen en de legende van de ABC-Rally voort te zetten.

Om beter in de lijn te passen van de door Classic Events georganiseerde ritten zal de naam  vanaf nu ABC-Trial zijn.

Wat is the ABC-Trial?

De ABC-Trial is een navigatierally voor klassieke auto’s tot het bouwjaar 1990 die traditioneel in het laatste weekend van september georganiseerd wordt. Er zal gestreden worden in drie klassen; Master-, Trial- en Challengeklasse, die gelijk staan aan de oude Expert-, Sport- en Toerklasse.

Uitzetter is Remco Luksemburg, inclusief één Wanders-traject. Arjan van der Palen heeft de rit gecontroleerd.

Wat kunt u verwachten?

Auto’s:                                                  minimaal 30 jaar oud op de dag van de rally;

Lengte:                                                 gemiddeld 280 kilometer

Navigatie:                                            kaartlezen op diverse soorten kaarten met verschillende systemen

Voor alle klassen is gezocht naar een balans tussen verschillende (oude) kaarten met verschillende schalen zonder al teveel tijdsdruk, maar daarnaast enkele specials en regelmatigheidsproeven, waar de deelnemers wél rekening moeten houden met de klok. Om het compleet te maken is er ook minimaal één rijvaardigheidstest in de route opgenomen.

Editie 2020 – Bijzondere tijden

Voor de editie van 2020 hebben we door de Coronasituatie gekozen om eenmalig het grensgebied rondom Emmen (inclusief Duitsland) te verlaten. De zekerheid van een rally volledig binnen onze eigen landsgrenzen heeft momenteel de voorkeur. Het wedstrijdgebied voor de Special Edition ABC is de Betuwe geworden. Het rivierengebied leent zich bij uitstek voor het door ons zo geliefde spel! Daarnaast maken we gebruik van één locatie waar we zowel starten, lunchen en finishen. Op deze bijzondere locatie hebben we de mogelijkheid om samen te zijn, maar wel op de gepaste afstand.

De klassen uitgelegd

Er wordt gestreden in drie klassen, de Master-, Trial- en Challengeklasse met elk hun eigen niveau. De Master- en Trialklasse rijden een uitdagende rally, waarbij er niet te veel omgereden wordt in de Trialklasse. De Challengeklasse rijdt een aanzienlijk minder zware rally, waarbij het voornamelijk om het lekker rijden en de mooie weggetjes gaat. Dus ook erg geschikt voor deelnemers die nog nooit rally hebben gereden.

Heb ik een licentie of KNAF-rallypas nodig?

Nee, voor de ABC-Trial hoeft u niet in het bezit te zijn van een rallypas of -licentie. De rit wordt verreden onder de auspiciën van de NHRF en telt dus mee voor het NK 2020 van de DHRC.

Inschrijfgeld

Het inschrijfgeld voor de ABC-Trial 2020 bedraagt € 285,- indien betaald wordt voor 1 september 2020 en € 310,- indien betaald wordt vanaf 1 september 2020. Uw inschrijving wordt bevestigd nadat het volledige bedrag door ons is ontvangen.

Wat is er inbegrepen in het inschrijfgeld?

Voor dit bedrag krijgt u de vertrouwde rallybescheiden als het routeboek en de rallyschilden. Ook koffie bij ontvangst, lunch en diner zijn inbegrepen. Om de handelingen met het bedienend personeel zoveel mogelijk te beperken zullen we werken met een muntensysteem voor de dranken. De eerste drankjes zijn om de aanloop richting de kassa te beperken bij de prijs inbegrepen.

Klik hiernaast op “website” om naar de website van de ABC-Trial te gaan en uw plekje alvast te reserveren.


Uitslag

Master
1.Kor Bakker - Bart den Hartog389 pt.
2.Harry Rupert - Rutger Kwant597 pt.
3.Jacqueline Zuiderwijk - Jürgen Donders684 pt.
Trial
1.Karel Kolkman - Roeland Heuff842 pt.
2.Laurens van der Velde - Jenny van de Boel995 pt.
3.Lex Nederveen - Peter Spruijt1077 pt.
Challenge
1.Ries van der Pouw Kraan - Wesley de Bree886 pt.
2.Eric van Straaten - Joost Bolwidt903 pt.
3.Maaike Hensbergen - Gino Lens1022 pt.