Verhoogde rijvaardigheidstraining met eigen rallyauto

Gezien het succes van de training verhoogde rijvaardigheid die we in samenwerking met het Safety Experience Center in Rosmalen op 18 februari hebben georganiseerd, hebben we besloten hier een vervolg aan te geven. Op de cursus was namelijk veel behoefte aan een training met de eigen (rally)auto. Dat gaan we nu doen. U rijdt niet met de auto’s van het SEC, maar – alleen – met uw eigen auto. De cursus is niet alleen bedoeld voor degenen die hem op 18 februari hebben gevolgd, maar voor iedereen.

Deze training zal bestaan uit:

  • Algemene voertuigbeheersing;
  • Rem- en uitwijkoefeningen;
  • Over- en onderstuurtraining;
  • Noodstopoefening;
  • IJsbaan;
  • Gripcirkel.

Er is geen theorie vooraf, we stappen meteen in de auto. Houdt u er rekening mee dat de training HEEL INTENSIEF is.

Advies van het Safety Experience Center: Het is op de gladde coatingdelen beter om dat niet te doen met winterbanden. Het mag wel, maar een winterband heeft heel veel grip dus zal niet veel effect hebben als ‘slip’.

Trainingslocatie

Op het Safety Experience Center komen de oefensituaties realistisch overeen met die omstandigheden waarmee u tijdens rally’s te maken heeft. De bouw en het ontwerp van de trainingsbanen in combinatie met de vernieuwende trainingsmethodiek maken het Safety Experience Center uniek in Nederland.

Het Safety Experience Center heeft vijf trainingsbanen en een 1900 meter lang trainingsparcours waarop die omstandigheden gesimuleerd worden, die bij rally’s de aanleiding kunnen vormen tot een ongeval. De oefeningen en manoeuvres zijn volledig geďntegreerd in een normale wegsituatie en worden niet separaat op brede wegsituaties beoefend.

Huis van de Toekomst

U wordt ontvangen in het geheel verbouwde voormalig Huis van de Toekomst (Chriet Titulaer, onlangs overleden).  Dit ligt naast het Autotron in Rosmalen. De locatie is goed bereikbaar, mooi gelegen in het bos en heeft voldoende gratis parkeerplaatsen. De reistijd vanaf Den Bosch is zes minuten en vanaf Utrecht 35 minuten.

Inzicht en risicobewustzijn

Op het Safety Experience Center leert u een risicobewuste rijstijl aan. U vergroot uw inzicht en leert schades en ongevallen te voorkomen. U leert risicovolle situaties goed in te schatten, deze te herkennen en er adequaat op te reageren. U leert waar uw eigen grenzen liggen en wat de beperkingen van de auto zijn.


Programma:

12:00 uur Ontvangst met lunchbuffet
13:00 uur Start training
17:00 uur Einde training, evaluatie, certificaten, hapje en een drankje
17:30 uur Einde evenement