62e Tulpenrallye 2015

Introductie
De 62e editie van de International Historic Tulpenrallye zal worden verreden van 10 t/m 16 mei 2015. Dit jaar zal de Tulp voor het eerst starten in Itali; wij hebben daar een prachtige locatie gevonden voor de documenten-controle en cocktailparty of zondag (10 mei) en de start van de rally op maandag (11 mei). De 62e editie van Nederlands oudste evenement voor klassieke autos, wordt weer een sportieve en uitdagende rally voor automobiel en equipe. Overdag zullen de equipes in de verschillende klassen een spannende strijd voeren om de juiste routes en controles op tijd te vinden en de correcte passeertijden bij de tijdcontroles te laten noteren. Na afloop van elke etappe is er voldoende tijd voor het ontmoeten van collega-deelnemers, ontspanning en netwerken op de unieke lunchlocaties en de fraaie finish plaatsen.

Uitzetters
De route wordt ook dit jaar uitgezet door de zeer ervaren navigatoren en uitzetters van klassieke rallys Jan en Erwin Berkhof. Vader en zoon Berkhof hebben gezamenlijk zes maal als navigator de Coupe Rallye des Tulipes gewonnen, gedurende de afgelopen 13 klassieke edities van de Tulpenrallye. Het accent in de route van de 62e Tulpenrallye zal duidelijk liggen op het rijden van bijzonder mooie en uitdagende routes, met in iedere klasse een goede balans van kaartlees-opdrachten en tijdschema. De eerste dag zal de route minder uitdagend zijn, om de deelnemers de kans te geven in het ritme van de rally te komen. Voor de Vintage-klasse zal iedere dag een deel van de route zonder Route Controles worden verreden, waarbij het tijdschema dit jaar zal zijn afgestemd op deze kortere routes.

Start inItali
De start van de 62e Tulpenrallye zal worden gehouden in een zeer sfeervolle kleine stad in het noorden van Itali in het Aosta dal, op ruim 1000 km van Utrecht. De stad is goed per auto te bereiken en de vliegvelden van Geneve en Milaan liggen beide op ongeveeer 2 uur rijden. Het HQ hotel is werkelijk prachtig en recent geheeel gerenoveerd. Het hotel biedt een prachtige ambiance voor de cocktailparty met alle deelnemers en officials op zodag 10 mei. In het dorp zijn diverse hotels en in de pittoreske winkelstraat van het dorp diverse terrassen, waar de deelnemende equipes elkaar op zondagmiddag kunnen ontmoeten. Op maandag 11 mei start de 62e editie van de Tulpenrallye vanuit deze straat.

De totale lengte van de rally is voor de Expertklasse ca. 2300 km, voor de Sportklasse ca. 2150 km, voor de Tourklasse ca. 2050 km en voor de Vintageklasse ca. 1900 km, verdeeld over 6 etappes die zijn onderverdeeld in diverse trajecten.

Finish in Noordwijk
De histories van de Tulpenrallye en Noordwijk zijn nauw met elkaar verbonden.
In 2015 zal het evenement voor de 42e maal in Noordwijk starten of finishen.

 

De eerste editie van de Tulpenrallye in 1949 finishte reeds in Noordwijk bij Grand Hotel Huis ter Duin en de grote galafeesten die in de daarop volgende jaren bij de finish werden gegeven, werden al snel een begrip in de internationale rallywereld. Alle 19 historic edities die vanaf 1994 tot 2012 zijn georganiseerd, zijn in Noordwijk gefinisht. De 20e editie in 2013 is in Noordwijk gestart en in 2015 is de finish opnieuw in Noordwijk. De finish bij Grand Hotel Huis ter Duin (*****) zal opnieuw een sfeervolle bijeenkomst zijn. Alle deelnemers worden n voor n met tulpen welkom geheten op het finishpodium en vanzelfsprekend wacht hen daarna volgens traditie de haring en corenwyn. Bij de finish zullen ongetwijfeld vele familieleden de equipes die de finish van de rally bereiken, welkom heten. s Avonds volgt dan in de Pickzalen van Grand Hotel Huis ter Duin de feestelijke prijsuitreiking en het galadiner. Tegen middernacht rijden de winnaars van de Coupe Rallye des Tulipes dan, volgens traditie op de klanken van Simply the Best hun auto de dinerzaal binnen om de beker in ontvangst te nemen en de ruim 800 aanwezige gasten over hun ervaringen te vertellen. Het 62e hoofdstuk van de geschiedenis van de Tulp is dan geschreven!


Uitslag

Expert
1.Rinus Sinke - Bart den HartogAustin Healey 100/61494 pt.
2.Albert Boekel - Joep Wanders Alfa Romeo 1750 GTV1536 pt.
3.Paul Zweers - Arjan van der Palen Alfa Romeo Giulia 1600 Sprint GT1644 pt.
Sporting
1.Paul Ruys - Robert Mous Alfa Romeo Giulietta Ti1854 pt.
2.Leendert de Haan - Inez van de PollFiat 124 Spider1910 pt.
3.Arjan de Bruijn - Frank SchuttenMG B GT1938 pt.
Touring
1.Peter Struijk - Diederik Struijk Lancia Fulvia 1600 HF1913 pt.
2.Ton Schoemaker - Jeroen Tob Alfa Romeo Giulia 2077 pt.
3.Hans Wiekenkamp - Camille WiekenkampMercedes-Benz 280 SL2081 pt.
Vintage
1.Marcel Geurts - Alfons Geurts Aston Martin 15/981612 pt.
2.Hans van de Weerd - Gep SalentijnAuburn 8512464 pt.
3.Russel Jordan - Gary GibsonAlvis Silver Eagle Special2620 pt.