Sunbeam Avenger 1500 TC 1973

📁 🕔18.februari 2022
Sunbeam Avenger 1500 TC 1973

Hierbij bied ik mijn geliefde Sunbeam Avenger 1500TC uit 1973 aan. Hij mag weg omdat ik stop met het rijden van rally’s voor klassiekers. Met deze auto kun je succesvol deelnemen aan o.a. de SLS en Horneland rally maar ook aan de vele clubrally’s. 

De Sunbeam is gebruiksklaar en van alle rally-equipment voorzien. De originele kleur is oranje en is enkele jaren geleden opnieuw professional gespoten. Het chassis & de binnen schermen zijn geseald. Ik heb de Sunbeam 12 jaar geleden gekocht en veel techniek vervangen in de loop van de tijd zoals een complete remrevisie met nieuwe delen. Ook de frictie is compleet vervangen zoals ook de koppakking. 

Het interieur is eveneens volledig aangepast voor het ultieme rallyplezier met o.a. uitstekende rallystoelen van Recaro en een eigentijds leder sportstuur van Moto-Lita en benodigde rally meetinstrumenten. Voor de veiligheid is er een Rolbar gemonteerd en veiligheidssluitingen. Aan de wielophangingen is de nodige aandacht gegeven.

De verzwaarde accu en hoofdstroom schakelaar zijn noodzakelijk in stroomcircuit met relais en zekeringen. De motor geeft in combinatie met 2 Stromberg carburateurs genoeg en betrouwbaar vermogen. De 2 Cibië Oscar verstralers zorgen in het donker voor meer dan voldoende licht. De motorcarter en benzinetank zijn voorzien van beschermende “Guards” De Sunbeam is belasting en APK vrij. Vanzelfsprekend is de Sunbeam absoluut roestvrij en heeft alleen zeer kleine “Rally” beschadigingen. De sportuitlaat met een supermooie sound maken dat deze Sunbeam niet onopgemerkt blijft. 

Dit is de kans om een complete Rally auto te kopen voor deelname aan nationale en Internationale classic rally’s.

Neem contact op als u meer info wil hebben.

Alleen serieus gegadigden aub. 

Henny Koorn

0625051136

koornhj@hotmail.com

Meer foto’s en info op:   https://alfaromeo1750gtv-com27.webnode.nl