Onderwerp: Veel nieuws van de DHRC!
Van: =?utf-8?Q?Dutch=20Historic=20Rally=20Club?= <contact@dhrc.nl>
Datum: 23-01-17 20:38
Aan: <j.j.limpens@gmail.com>

Veel nieuws van de DHRC!
NK*Clubkampioenschap*Ledenvoordeel*Enquêtes*Kaartleescursus*Rijvaardigheidstraining*Snelheidsovertredingen
View this email in your browser

In deze nieuwsbrief:

  • Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s

  • Enquêtes NK-rally’s

  • DHRC-Clubkampioenschap

  • Strengere bestraffing snelheidsovertredingen

  • Voordelen lidmaatschap

  • Kaartleescursussen

  • Rijvaardigheidstraining

  • Breng een nieuw lid aan

  • Welkom nieuwe leden

Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s

Het reglement voor het NK is nu definitief. Een werkgroepje van actieve leden, onder wie een wiskundige, heeft zich gebogen over de meest eerlijke toekenning van punten. Hoe meer deelnemers in een klasse, hoe meer punten je krijgt. En een langere rally (bijvoorbeeld een van vier dagen) levert meer punten op dan een kortere. Het volledige reglement is te vinden op www.dhrc.nl, onder DHRC-evenementen, Kampioenschap 2017

Enquêtes NK-rally’s

In 2016 is de DHRC begonnen met het enquêteren van zijn leden na afloop van een aantal NK-rally’s. In 2017 zullen alle NK-rally’s op deze manier geënquêteerd worden. De resultaten worden onder meer gebruikt om te bezien of een rally in aanmerking komt om in 2018 opnieuw mee te tellen voor het NK. Benieuwd naar de uitkomsten van de geënquêteerde rally’s in 2016? Ga op www.dhrc.nl naar kalender, klik het betreffende evenement aan en ga daar naar enquête – resultaten weergeven.

DHRC-Clubkampioenschap

Met ingang van 2017 stelt de DHRC een clubkampioenschap in. De vier KLIP’s en de DHRC Club Challenge tellen hiervoor mee. Hoe werkt dat? Kijk op www.dhrc.nl, onder DHRC-evenementen.

Strengere bestraffing snelheidsovertredingen

De DHRC is er alles aan gelegen dat organisatoren van historische rally’s ook in de toekomst vergunningen blijven krijgen van provinciale en gemeentelijke overheden. Dat kan alleen als omwonenden zo min mogelijk last hebben van voorbijrijdende klassiekers. Eén van de voorwaarden daarvoor is, dat vooral in bebouwd gebied iedereen zich netjes aan de maximum snelheid houdt. Een andere voorwaarde gaat over het geluid en de uitstraling van de auto. De DHRC is hierover in gesprek met de NHRF (de overkoepelende organisatie van rallyorganisatoren). Een van de maatregelen die de DHRC voorstelt (en die verder met de NHRF samen wordt uitgewerkt) is strengere bestraffing van snelheidsovertredingen, met name in 30- en 50-km/h zones. Voor de DHRC-evenementen wordt die maatregel in 2017 al ingevoerd. Wie – boven een bepaalde marge – te snel rijdt, wordt bestraft met het kwadraat van de overtreding. 10 km te snel? 100 strafpunten.

Voordelen lidmaatschap

Waarom ben je lid van de DHRC? Nou, bijvoorbeeld omdat je dan mee kunt doen aan het NK Historische Rally’s en aan het DHRC-Clubkampioenschap. Maar ook omdat de DHRC jouw belangen behartigt richting organisatoren van klassieke rally’s en richting overheid. En, financieel, omdat je als DHRC-lid korting krijgt bij KLIP’s, kaartleescursussen, de training verhoogde rijvaardigheid. Last but not least: het bestuur van de DHRC is bezig voor zijn leden kortingen te bedingen bij diverse auto(-sport) gerelateerde bedrijven. Daarover binnenkort meer.

Kaartleescursussen

Op 11 februari en op 11 maart geeft de DHRC weer kaartleescursussen voor de beginnende rallyrijder. ’s Morgens theorie, ’s middags een oefenrit. Plaats van handeling: Bunnik. Alle informatie vind je op www.dhrc.nl; daar kun je je ook inschrijven. Hetzelfde geldt voor de kaartleescursus voor gevorderden, ook op 11 februari.

Rijvaardigheidstraining

Je kunt nog inschrijven voor de training verhoogde rijvaardigheid op 18 februari in Rosmalen. Kijk voor alle info op www.dhrc.nl.

Breng een nieuw lid aan

Wordt een familielid, buurman, vriend of collega enthousiast van jouw rallybelevenissen? Geef hem of haar dan op als lid van de DHRC. Als beloning rijd je de volgende KLIP gratis mee. Breng je drie of meer nieuwe leden aan? Dan betaal je volgend jaar geen lidmaatschapsgeld!

Welkom nieuwe leden

De DHRC heet de volgende nieuwe leden van harte welkom:
Jeroen Levert
Jan Dingemans
Walter Gutterswijk
Hasse Dekker
Erik van Wieringen
Peter Stok
Andrej Zupancic
Erik Molenschot
Henk Koel
Ingrid Buitenhuis
Jasper Brouwers
Hugo Meulenberg
John Spaans
Jouke Eikelboom
Mark Hagenzieker
Hans van Nes
Johan Hilverda
Bas Inberg
Martin ten Brink
Willemien de Looze
Henk Bont
Jasper Kouijzer
Wytze Rauwenhoff
Cor van der Zijden
Michel Makker
Joen Hilte
Henk Broekhuizen
Ron Kraimaat
Wilma van den Heuvel
Kok van de Wetering
Yvo Alexander
Hennie Woertman
 De DHRC is vriendenlid van de KNAC
Copyright © 2017 DHRC, All rights reserved.
U ontvangt deze nieuwsbrief als lid van de DHRC

Our mailing address is:
DHRC
Bladgroen 64, Zoetermeer, Nederland
Zoetermeer, ZH 2718 EG
Netherlands

Add us to your address book


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by MailChimp