Reglementen

reglementenDe DHRC is lid van de Nederlandse Historische Rally Federatie (NHRF). Als gevolg daarvan worden alle evenementen van de DHRC zoals de KLIP’s en de DHRC Club Challenge, georganiseerd onder auspiciën van de NHRF. Dit houdt onder meer in dat het standaard reglement van de NHRF ook geldt voor de DHRC-evenementen. Dit reglement is bedoeld voor organisatoren die lid zijn van de NHRF en beschrijft waaraan zij met hun evenement moeten voldoen. Bent u toch geïnteresseerd in het standaard reglement van de NHRF, dan kunt u het hier op de site van de NHRF downloaden.

Alle algemene bepalingen van DHRC-evenementen hebben we vervat in een “Algemeen Reglement DHRC-evenementen”. Dit is voor iedereen die meedoet aan een DHRC-evenement van belang. U kunt het hier downloaden.

Ieder DHRC-evenement kent een eigen reglement, dat ongeveer een maand voor het verrijden van de betreffende rally wordt gepubliceerd op deze site. Het bevat de specifieke zaken van dat evenement, zoals start- en finishlocatie, beschrijving van de gebruikte kaartleessystemen, de meewerkende officials en dergelijke.

Alle inschrijvers krijgen in de week voorafgaand aan het evenement een acceptatiebericht met in de bijlagen:

  1. De voorlopige startlijst;
  2. Het algemeen reglement;
  3. Het reglement van het evenement.

De documenten worden niet in gedrukte vorm aan de deelnemers ter beschikking gesteld. Zij dienen deze zelf af te drukken, te bestuderen en mee te nemen naar de rally.

Lachende agent

De DHRC organiseert jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Historische Rally’s (NK). Meer gegevens hierover vindt u hier. Het reglement hiervoor kunt u hier downloaden.

Tenslotte organiseert de DHRC haar eigen clubkampioenschap. De regels hiervoor staan in dit reglement.