GEO-Rally 2018

Enkele jaren geleden is Joep Wanders van start gegaan met trainingen voor rallyequipes die met meer vertrouwen en een grotere kans op succes willen deelnemen aan historische autorally’s. Met succes! Veel equipes die zijn trainingen volgden hebben daarna goede tot zeer goede klasseringen bereikt in de rally’s waaraan ze deelnamen.

17 februari 2018 verzorgt Joep Wanders een kaartleestraining voor de DHRC, waarbij ‘hoe wordt een equipe beter’, het herkennen van oude wegen en routeonderbrekingen (wegverleggingen, wegen die weg zijn (!) en omrijden) het hoofdthema zijn en op papier geoefend worden. 31 Maart is het tijd de opgedane kennis in praktijk te brengen en te oefenen. En omdat veel historischerittenrijders wel eens willen kennismaken of oefenen met de systemen van de Tulpenrallye is gekozen voor kaartleessystemen die daarin veel gebruikt worden: Pijlen en Punten en Ingetekende Lijn. Om de oefening nóg completer te maken wordt gereden op 1:50.000 én 1:100.000 kaarten en zal een regelmatigheidsproef deel uitmaken van het parcours.

Al doet de naam van de oefenrally anders vermoeden, (GEO staat namelijk voor Geoefende Equipes Only), deelname staat open voor iedereen. Er mag zelfs deelgenomen worden in een moderne auto, al doe je het oefenaspect daar natuurlijk wel enig geweld mee aan. De GEO-Rally kent echter slechts één klasse en is uitgezet op pittig Sportklasseniveau. Daarmee is de rit een goede oefening voor de Expert-, de Sport- en de top van de Tourklasse. Na afloop van de oefenrit geeft de uitzetter een gedetailleerde uitleg van hoe het had gemoeten. Uitleg en uitslag krijg je ook via mail toegestuurd.

Inschrijven en Betaling

Het inschrijfgeld van de GEO-Rally bedraagt € 95,00 per equipe, inclusief koffie/thee bij aankomst, lunch en een drankje en hapje na afloop. Inschrijven doe je door het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar info@abc-rally.nl. Inschrijven en betalen kan tot en met 25 maart 2018. Betaling doe je door het inschrijfgeld over te maken op IBAN NL15 ABNA 0572 1668 18, ten name van Stichting ABC-Rally te Abbekerk onder vermelding van GEO-Rally en de equipenaam.

Als je later de inschrijving wilt wijzigen, stuur dan een mailberichtje naar info@abc-rally.nl. Kosteloos annuleren kan tot en met 25 maart 2018, daarna vindt geen restitutie meer plaats. Vanaf 15 januari 2018 wordt de deelnemerslijst wekelijks bijgewerkt en op www.abc-rally.nl zichtbaar gemaakt.

Afbeeldingsresultaat voor de lunterse boer


Programma:

11.00 – 11.30 uur Ontvangst deelnemers met koffie en thee
11.30 – 11.45 uur Briefing door de uitzetter
11.45 – 12.30 uur Gezamenlijke lunch
12.31 uur Start eerste equipe
15.31 uur Finish eerste equipe
16.15 – 16.145 Uitleg