KLIP I DHRC

KLIP I vertrekt bij de Nieuwegeinse Golfclub, maar dat is direct aan de afslag Houten van de A27. U begint met een route volgens het systeem punten vrije route. Na de eerste punten op de bedrijventerreinen in Houten gaat de route over het Amsterdam-Rijnkanaal via een klein stukje (neutrale) A27. Aan de overkant van het kanaal zijn de Nieuwegeinse bedrijventerreinen in aanleg en daar liggen de volgende serie punten. De route volgt dan de Lek richting “Wijk”, zoals Wijk bij Duurstede in de volksmond heet. Na ongeveer 30 kilometer komt u aan bij TC 2.

Het tweede traject heeft ongeveer een lengte van 50 kilometer voor de Clubklasse en ruim 60 km voor de Expert- en Sportklasse. Het bestaat uit pijlen en punten kortste route voor de Clubklasse en pijlen kortste route en punten één na kortste route voor de Sport- en Expertklasse. Bij Wijk bij Duurstede steken we opnieuw het Amsterdam-Rijnkanaal weer over om zo weer terug te keren via een prachtige en uitdagende route naar de Nieuwegeinse Golfclub.

Voordat u daar aankomt is er voor de Expert- en Sportklasse in het laatste gedeelte op een bedrijventerrein in Houten een striprit.

Wij zijn de Dutch Historic Rally Club. Dat houdt in dat we met historische auto’s rijden. Conform het standaard reglement van de NHRF worden alleen equipes met auto’ s die gebouwd zijn vóór 1 januari 1988 toegelaten. Maar om kennis te maken met deze leuke sport is het mogelijk om deel te nemen met een moderne auto. Leuk om te ervaren hoe u het vindt. U rijdt dan in de “Moderne Clubklasse” met een eigen klassement.KLIP I wordt verreden onder auspiciën van de NHRF en derhalve is het standaard reglement van de NHRF (versie 3.0 van januari 2017) van toepassing. Dit reglement is bestemd voor organisatoren en is voor deelnemers niet van belang. Belangstellenden kunnen het van de site van de NHRF downloaden. Wel van belang voor u is het “Algemeen reglement DHRC-evenementen”. U kunt dit hier downloaden. Daarnaast zal ongeveer een maand voor de KLIP een reglement worden gepubliceerd, dat de specifieke zaken van deze KLIP behandelt, onder andere een beschrijving van de gebruikte kaartleessystemen Dit is dan via de kolom hiernaast te downloaden. Alle deelnemers krijgen het reglement via e-mail ongeveer een week voor de rally toegestuurd, samen met een acceptatiebericht.

Er kan deel worden genomen in vier klassen:

  • De Expertklasse is bedoeld voor zeer ervaren equipes, degenen die zich rekenen tot de (sub)top van Nederland;
  • De Sportklasse is bedoeld voor ervaren equipes;
  • De Clubklasse is bedoeld voor equipes die nog weinig of geen ervaring hebben;
  • De Moderne Clubklasse is qua routeopdracht en tijdschema exact hetzelfde als dat van de Clubklasse, maar is speciaal bedoeld voor deelnemers die (nog) geen klassieke auto van vóór 1 januari 1988 hebben, of wiens klassieke auto in reparatie is.

Deelname met een moderne auto (bouwjaar 1988 of later) in de Expertklasse of Sportklasse is alleen buiten mededinging mogelijk. Uw controlekaart wordt wel uitgerekend, maar u wordt niet opgenomen in het klassement.

De KLIP’s tellen samen met de DHRC Club Challenge mee voor het DHRC-Clubkampioenschap.Kosten: het inschrijfgeld voor alle KLIP’s is in 2018:

  1. € 50,00 wanneer minimaal één van de leden van de equipe lid van de DHRC is;
  2. € 75,00 voor niet-leden.

Deelnemers aan een KLIP die beiden jonger zijn dan 30 jaar krijgen €  10,00 korting op het inschrijfgeld.

Annulering: als u zich tot één maand voor de KLIP afmeldt krijgt u het gehele bedrag terug. Wanneer u tot twee weken voor de KLIP annuleert krijgt u 50% van het inschrijfgeld terug. Wanneer u zich binnen twee weken voor de KLIP afmeldt volgt geen restitutie. U mag echter wel een ander equipe in uw plaats laten deelnemen.

Om deel te nemen verzoeken we u het inschrijfformulier op de website helemaal in te vullen. Druk hiervoor op de knop in de kolom hiernaast. Wanneer u DHRC-lid bent worden de gegevens al voor u ingevuld. U kunt deze dan verder eventueel aanvullen en aanpassen. Tevens dient u het inschrijfgeld over te maken op rek. nr. NL31ABNA0529697505 van de DHRC. Zodra uw betaling binnen is wordt uw inschrijving definitief. Wanneer u het inschrijvingsformulier heeft ingevuld bieden wij u de mogelijkheid het verschuldigde bedrag direct over te maken via iDEAL. Het heeft onze voorkeur wanneer u van deze mogelijkheid gebruik maakt.

iDEAL logo

Voor deelname aan DHRC-evenementen dient u zich er te allen tijde van te vergewissen dat uw voertuig tijdens het evenement wel WA-verzekerd is.

We zien u graag aan de start in Houten.


Programma:

10:30 – 12:30 uur: Documentencontrole
11:00 – 12:00 uur: Minikaartleescursus door Maarten Peters voor de absolute beginners.
12:15 – 12:30 uur: Welkom door de voorzitter en briefing door Nico Slappendel voor de deelnemers in de Expertklasse en Sportklasse.
12:31 uur: Start eerste equipe in de Expertklasse met direct daarop aansluitend start van de equipes in de Sportklasse
12:31 uur: Start eerste equipe in de Clubklasse/Moderne Clubklasse
15:10 – 15:40 uur: Geplande finish van alle deelnemers.
16:00 – 16:30 uur: Mondelinge uitleg door de uitzetter.
16:30 – 17:00 uur: Prijsuitreiking en afsluiting.

Deelnemers kunnen voor hun starttijd wat eten. De lunch is facultatief en voor eigen rekening. Wel is er natuurlijk vooraf voor alle deelnemers op kosten van de DHRC de rallykroket en na de finish gaat het horecapersoneel rond met bruin fruit.