28e Horneland Rally 2015

Na de zeer bijzondere en succesvolle 2014 editie heeft de organisatie besloten om deze manier van uitzetten door te zetten. De “Horneland” 2015 wordt weer een sportieve uitdaging voor mens en machine. Overdag zal de strijd spannend zijn om de routecontroles te vinden en op tijd een tijdcontrole aan te doen, maar de avond/nachtetappe zal ongetwijfeld de scherprechter worden.

Uitzetters

Na hun succesvolle samenwerking in de Horneland Rally 2014, hebben Rob Schreurs en Jan Timmers besloten om de 2015 editie wederom samen uit te zetten. Ze hebben de balans tussen rijder en navigator goed kunnen vinden, met af en toe een kleine scherprechter erin. Echter ze hebben beloofd dat de Horneland, traditiegetrouw, geen neuzel rit gaat worden.

Start in Weert

Traditiegetrouw start de Horneland Rally in Weert, maar in 2015 zal Kelpen ook een prominente plaats in de Horneland worden. Zoals in 2014, zal de start en finish in de Molshoof plaatsvinden. Vanuit hier zullen er 5, jullie lezen het goed, 5 landen worden aangedaan. Deze uitdagende route zal dus alles in zich hebben qua wegen; steil, scherp, hard en glooiend. De uitzetters hebben zelfs enkele prachtige, autosport gerelateerde cafe’s, restaurants gevonden die dienst zullen doen als inpandige route- of tijdcontroles.

Klassen

 

U kunt inschrijven in 2 klassen. De sportklasse voor de ervaren deelnemer en de tourklasse voor de iets minder ervaren deelnemer. Voor beide klassen zal de rally ongeveer 1000 KM zijn. De sportklasse rijdt nog een verplicht avond/nachttraject. Op vrijwillige basis mogen de tourklassers dit ook rijden.


Uitslag

Sport
1.Giel van der Palen - Arjan van der PalenPorsche 9119 pt.
2.Cor Meulen - Luc HendrickxPorsche 91144 pt.
3.Harry Peeters - Jaap JongmanBMW 2002Tii48 pt.
Tour
1.Christophe De Leeuw - Pieter Van HoefOpel Ascona B34 pt.
2.Ton van der Laan - Coen van der LaanAlfa Romeo 2000 GTV47 pt.
3.Henny Cysouw - Eric de RuisscherVolvo 13156 pt.